Ucraina: Separatiștii din regiunea Donețk susțin că au încheiat retragerea armelor grele de pe linia frontului

607

Rebelii din autoproclamata republică Donețk (estul Ucrainei) au anunțat duminică, prin vocea comandantului lor adjunct Eduard Basurin, că au încheiat retragerea armamentului greu de pe linia frontului.
„Retragerea armelor grele a fost încheiată în prezența observatorilor OSCE. Armata ucraineană își retrage, de asemenea, armele sale grele, dar nu a informat centrul de coordonare asupra cantităților armamentului (retras) și a locurilor în care acesta a fost depozitat”, a afirmat Basurin, conform aceleiași agenții.

RIA Novosti scrie că și regiunea Lugansk și-a anunțat intenția de a încheia retragerea armelor sale grele, conform acordurilor de la Minsk din 12 februarie.

Retragerea armamentului greu din zona de conflict constituie a doua etapă esențială din acordurile de la Minsk, după ce la 15 februarie a intrat în vigoare un regim de încetare a focului, regim ce pare a fi în general respectat, armata ucraineană confirmând duminică, potrivit AFP, menținerea unei acalmii pe teren.

Șeful misiunii OSCE în estul Ucrainei, Ertugrul Apakan, declara însă vineri, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, că îi lipsesc elemente pentru a verifica retragerea armelor grele anunțată de cele două părți implicate în conflict.
Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here