Ucraina bate palma cu Rusia. Petro Poroșenko a anunțat că a ajuns la un acord cu Vladimir Putin referitor la gaze și situația de la frontiera

378

Preşedintele ucrainean a făcut acest anunț sâmbătă, la televiziunile din Ucraina, în contextul în care vineri au avut loc negocieri, la Milano, cu Vladimir Putin și lideri europeni.

„Pot să spun că Ucraina va avea gaze, va avea căldură”, a declarat Poroşenko, în contextul în care temperaturile au coborât brusc în weekend.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al gigantului rus Gazprom, Serghei Kuprianov, a subliniat că acordul de principiu rmează să fie formalizat după soluţionarea spinoasei probleme a datoriei. Putin a anunţat vineri că această datorie se ridică la 4,5 miliarde de dolari. Kievul contestă suma totală a acestei datorii la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm.

„Depinde de alţi factori, inclusiv de plata datoriei de către Ucraina. Acest lucru va face obiectul negocierilor, marţi, la Bruxelles”, a declarat Kuprianov, citat de AFP.

Referitor la frontiera ruso-ucraineană, președintele Petro poroșenko a anunțat că a ajuns la un acord cu Moscova în vederea restabilirii controlului, o condiţie-cheie, în opinia Kievului, pentru pacificarea regiunilor separatiste din estul țării.
Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here