UATAA Motru, pregătită de iarnă

476

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru este pregătită să furnizeze agent termic pentru sezonul 2014-2015, localnicilor. Primarul Municipiului Motru, Dorin Hanu, a precizat că, la ora actuală, reviziile la centrala se află în fază finală şi că, cel mai probabil, agentul termic va fi furnizat populaţiei începând cu 1 noiembrie sau şi mai repede, dacă va fi nevoie.

Sezonul rece se apropie cu paşi repezi, cu zile în care temperaturile vor scădea mult sub pragul de îngheţ. De aceea, autorităţile locale din Motru, pun la punct ultimele detalii pentru ca uzina să fie pusă în funcţiune în sezonul rece. De asemenea, edilul a reuşit să obţină în acest sens, fonduri guvernamentale pentru automatizarea cazanului. “Suntem în faza finală în ceea ce priveşte reviziile la UATAA Motru. Am schimbat ceea ce era defect. Am automatizat la ora actuală centrala fiindcă eram într-o situaţie foarte delicată. Orice decuplare care se întâmpla la centrală dura câteva zile să îi dăm drumul, dădea peste cap inclusiv magistralele. Din punct de vedere tehnic, ea este pusă la punct, iar din punct de vedere al stocurilor avem şi cărbune”, a precizat edilul, Dorin Hanu.

DSC_0230Sprijin de la Guvern pentru procurarea combustibilului
Peste 90% dintre cetăţenii din Motru beneficiază de apă caldă şi căldură, furnizată de UATAA Motru. “Deocamdată, tot ea a rămas principalul furnizor de energie termică. Peste 90% din locuitori, şi la ora actuală, sunt branşaţi la acest sistem termic centralizat. Şi preţul este acelaşi, nu s-a modificat, sperăm să nu fie modificat, datorită faptului că avem susţinerea Guvernului. Numai anul trecut, am fost susţinuţi cu 3 milioane de lei din partea Guvernului pentru procurarea de păcură şi cărbune. Municipiul Motru este cunoscut ca o zonă socială delicată, în care sunt foarte mulţi oameni cu venituri mici sau disponibilizaţi din cauza faptului că este o zonă mono-industrială. Întotdeauna, solicitările noastre, spre marele meu noroc, au avut rezonanţă la nivel de Guvern. Sper ca şi în acest an, centrala să fie sprijinită şi de către CEO şi desigur, de autorităţile judeţene”, a mai spus Hanu.
Societatea UATAA Motru este unica sursă de încălzire a municipiului Motru şi de producere a apei calde de consum. Aceasta dispune de: 2 cazane cu abur de tip CR de 50 t abur/h, 4500C, 40 barr – funcţionale pe timp de iarna cu combustibil mixt (păcura şi cărbune); 1 cazan de apă fierbinte tip CAF-10 Gcal – funcţional pe timp de vară cu combustibil solid (cărbune); reţele de transport pe o lungime totală de 15.800 m; reţele secundare de distribuţie pe o lungime totală de 19.000 m, precum şi 10 puncte termice de distribuţie.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here