Turist în stare comatoasă, salvat de salvamontiștii gorjeni

442

Salvamontiștii gorjeni au fost, din nou, solicitați să intervină în Cheile Sohodolului pentru a-i acorda primul ajutor unui bărbat aflat în stare comatoasă. Două echipaje s-au deplasat la fața locului, perfuzând victima și transportând-o la echipajul medical al Ambulanței.

Încă o zi plină au avut salvamontiștii gorjeni, ieri. Dimineața au pornit în căutarea bărbatului dispărut în zona Suseni, iar la orele prânzului au fost solicitați la un nou caz. Imediat, două echipaje ale Salvamont Gorj au pornit spre Cheile Sohodolului, la Inel, unde se afla un turist în stare comatoasă. “Unul dintre echipajele de salvatori montani a plecat spre locul evenimentului direct după finalizarea cazului din zona Suseni, celălalt a pornit din baza Salvamont Târgu-Jiu; în total, șase salvamontişti participă la această acţiune, împreună cu un echipaj medical al Ambulanţei”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Cei șase salvamontişti şi două cadre medicale de la Ambulanţa Gorj au ajuns la victimă destul de repede; au perfuzat-o şi au transportat-o cu o targă specială de salvare montană până la ambulanţa Salvamont şi cu aceasta până în Runcu la autospeciala trimisă de Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here