Trei rețineri în urma unui control în trafic

539

Trei bărbați în vârstă de 30, 33, respectiv 37 de ani, doi din oraşul Tismana și unul din comuna Mătăsari, au fost depistați în timp ce transportau cu o autoutilitară mai multe subansamble metalice miniere şi 10 litri de ulei industrial. Aceștia au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în arest, după ce oamenii legii au stabilit că întreaga marfă ar fi fost furată dintr-o exploatare minieră. ”Din cercetările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că bunurile au fost sustrase din perimetrul unei cariere miniere de pe raza comunei Mătăsari. Bunurile au fost predate unității miniere, iar autoutilitara a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. Faţă de cei trei suspecţi a fost dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanţă pentru 24 ore, fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. În data de 19 februarie au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, care a dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Furt și la Tehomir
Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari au prins în flagrant un bărbat de 42 de ani, din municipiul Motru, în timp ce transporta cu un autoturism pe DJ 673 A – Drăgoteşti, zece ţevi metalice, cu lungimea de 1,5 metri fiecare, fără a putea justifica provenienţa lor.
”Din cercetările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că bunurile au fost sustrase din perimetrul unei cariere miniere de pe raza localității Tehomir. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au mai precizat reprezentanții Poliției Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here