Transalpina ruptă-n două

1810

Imagini apocaliptice pe Transalpina, după puhoaiele de la începutul acestei săptămâni. La kilometrul 57, aproape de Obârşia Lotrului, jumătate din carosabil s-a rupt, iar la kilometrul 58, pe o distanţă de 5-6 metri, s-au acumulat aluviuni de 2 metri înălţime. Din păcate, drumarii nu pot să intervină, Transalpina fiind închisă circulaţiei publice. Totuşi, ciobanii şi oamenii din zonă au pus mână de la mână şi au început să acţioneze, pe cont propriu, pentru degajarea drumului.

aluviuni TransalpinaDezastru pe Drumul Regelui. Ploile abundente de la începutul acestei săptămâni au avut urmări extrem de grave. Transalpina a fost, pur şi simplu, ruptă în două, la kilometrul 57, în apropiere de Obârşia Lotrului.
Jumătate din carosabil a fost smulsă de apa care a săpat sub şosea, formând un crater adânc. Arborii au fost şi ei smulşi din rădăcini şi aduşi de apă în craterul nou format.

aluviuni transalpina2Aluviuni de 2 metri
La doar un kilometru distanţă, respectiv la kilometrul 58, Drumul Regelui este acoperit cu aluviuni de pe munte. Tone de pământ amestecat cu arbori dezrădăcinaţi tronează pe asfalt. Cinci-şase metri din Transalpina sunt acoperiţi cu aluviunile ce ating o înălţime de aproximativ doi metri.
carosabil surpat TransalpinaDe curăţarea drumului nu se pot ocupa reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj întrucât Transalpina are încă regim de şantier şi nu a fost predată Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, fiind un drum închis circulaţiei publice. Totuşi, ciobanii şi localnicii din zonă nu au stat cu mâinile în sân, ci, dimpotrivă, au pus umărul la treabă. Ei au intervenit la degajarea drumului, pe cont propriu, în câteva ore reuşind să îndepărteze aluviunile, astfel încât să se poată circula din nou pe acest tronson.
Minodora Sucea

3 COMENTARII

  1. […] Dezastru pe Drumul Regelui. Ploile abundente de la inceputul acestei saptamani au avut urmari extrem de grave. Transalpina a fost, pur si simplu, rupta in doua, la kilometrul 57, in apropiere de Obarsia Lotrului, scrie gorjeanul.ro […]

  2. buna.Noroc ca am fost acolo acum 2 sapt si a fost ft frumos.Am intilnit la un moment dat 2 copaci in strada dar in cateva minute s-a eliberat strada.Au venit 2 masini cu 5 vlajgani de barbati cu 2 drujbe si in 5 minute strada a fost eliberat.In ret drumul a fost ft bun.Erau 3 sau 4 portiuni scurte de petris cam 2 sau 3 metrii…E un peisaj mirific.Recomand la toata lumea sa ajunga acolo.Am dormit la Ranca la cota 1700m si cand m-am trezit inconjurata de munti a fost o senzatie unica….parca esti una cu natura…super.Am papat la restaurant Panoramic unde am servit cea mai buna mancare si servirea a fost impecala…Am fost si pe Transfagarasan dar mai mult mi-a placut.Am oprit la cota 2250m si era ft frig ca…..iarna.Nu va luati dupa fel de fel de anunturi pe net despre transalpina caci merita sa ajungeti acolo…nu exista riscuri……

    • Buna Monica! Si eu vreau sa ajung saptamana viitoare pe Transalpina, dar cum ramanem cu inchiderea oficiala a soselei? Exista riscul de a gasi soseaua inchisa din cauza lucrarilor sau politisti pregatiti sa incaseze amenzi?
      Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here