Transalpina, blocată de aluviuni

421

Circulaţia rutieră pe Transalpina, DN67C, la kilometrul 106 între Şugag şi Tău a fost blocată, miercuri după-amiază, pe o lungime de câteva zeci de metri în apropiere de barajul „Tău”, din cauza aluviunilor depuse pe carosabil în urma ploilor abundente înregistrate în zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” Alba, maior Florin Zecheru, torenţii au antrenat de pe versanţi aluviuni care au acoperit carosabilul pe circa 50 de metri între localităţile Şugag şi Tău, la kilometrul 106. “În zonă se acţionează pentru degajarea şoselei de aluviuni cu un buldoexcavator de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag şi angajaţi de la «Drumuri Naţionale»”, a menţionat maior Florin Zecheru.
Transalpina face legătura între Transilvania şi Oltenia, de la Sebeş, judeţul Alba, până la Bengeşti, judeţul Gorj. Până în prezent, drumul, lung de 148 de kilometri, a fost asfaltat pe cea mai mare parte, dar nu au fost finalizate lucrările de reabilitare, acestea fiind sistate din 2012. Şoseaua ajunge la o altitudine record de 2.107 metri, pe Vârful Păpuşa.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here