Torţionarii de la DSP Gorj!

589

Reîntoarsă recent de la cursurile plătite de Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Gorj la Mamaia, prilej să-şi petreacă o adevărată vacanţă cu familia pe litoral, Gabriela Varga, auditorul instituţiei, nu s-a apucat de dosarul “Manciu”, ci de reclamaţii la Comisia de Disciplină. Are şi susţinerea avocatei DSP, Suzana Fănuică, angajată pensionară a unităţii, reangajată cu contract ca avocat în instituţie, care în loc să aplaneze conflictul pune şi mai mult paie pe foc.

Reîntoarsă din concediu şi de la cursuri pe litoral, auditoarea DSP-ului, Gabriela Varga, se ţine de reclamaţii la Comisiile de Disciplină. Asta, fără să verifice dacă într-adevăr codul de parafă pentru “doctorul” Cătălin Manciu s-a acordat legal sau ilegal. Câteva persoane vor trebui acum să dea explicaţii în aceste organisme la cererea lui Varga, supărată că Gorjeanul a relatat cum îşi petrece ea două vacanţe pe an, pe banii DSP-ului.
Pentru asta Varga îşi tărăşte proprii colegi în aceste organisme menite să le sancţioneze activitatea, în loc să se autosesizeze că în instituţie se fac numai matrapazlâcuri cu promovări, angajări, coduri de parafă date nelegal şi multe altele.
De altfel, în cazuri grave, cum a fost cel al angajărilor de la Spitalul Sadu şi cel al SJA Gorj, ea a dat înapoi, refuzând să facă parte din comisia de verificare a organizării şi desfăşurării concursului la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, deşi comisia era dispusă de prefect. Ea avea misiunea să se autosesizeze în urma concursului dar ea chiar şi impusă de prefect a dat înapoi, refuzând să fie în comisie, fără să motiveze gestul său. Se ştie că a făcut asta pentru a proteja de altfel ilegalităţile făcute la aceste concursuri, motiv pentru care Varga ar fi trebuit să dea socoteală în faţa Comisiei de Disciplină. În comisii la ambele concursuri era Gabriela Diaconescu, protejata lui Ivanov, cea care se presupune că a dat codul de parafă şi pentru “doctorul” Manciu.

Anchetă poliţienească, în sânul DSP
DSP Gorj s-a transformat astfel o dată cu revenirea lui Fănuică, ca şi avocat, şi a influenţei lui Varga, ţinută în braţe de Marius Boeriu şi Carmen Ivanov, într-o adevărată secţie de poliţie. Angajaţii DSP sunt anchetaţi astfel pe rând de membrii ai grupului, care se rotesc în aşa fel încât toţi salariaţii incomozi să dea explicaţii în faţa acestui for. Adică a Comisiei de Disciplină… De altfel, şi sindicatul lui Marcu s-a apucat de anchete în cadrul DSP-ului, chiar dacă nu are atribuţii în acest sens. “Torţionarii” nu ţin de altfel cont de lege, norme şi atribuţiile lor prevăzute în fişa postului..

Sfori pentru posturi
Nu numai anchete fac cei în cauză, ci trag şi altfel de sfori. Un exemplu în acest sens este cel privind postul de consilier juridic al DSP Gorj, vacant de anul trecut, de la plecarea soţiei sindicalistului Constantin Marcu. Postul nu se putea scoate la concurs, dar se putea ocupa prin transfer de la altă instituţie sau din corpul de rezervă. Postul nu a fost anunţat ca vacant, pe site-ul instituţiei, pentru ca vreo persoană interesată să afle şi să vină să-l ocupe. Nu s-a anunţat postul nici la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru a putea fi preluat din corpul de rezervă. Postul trebuia de altfel ocupat numai de persoane agreate de Ivanov.
Atribuţiile postului sunt preluate acum de pensionara Fănuică, despre care se spune că nu a cîştigat în cariera ei vreun proces răsunător. Fănuică are contractul de prestări servicii la secret, în biroul lui Ivanov, directoarea economică a DSP Gorj, pentru a nu se cunoaşte suma pe care o încasează lunar. Pentru acest lucru, auditorul Varga nu s-a autosesizat. Dar cum să o facă, dacă ambele fac echipă împotriva salariaţilor. Alături de Ivanov şi, evident, Boeriu, care respectă cu sfiinţenie indicaţiile date de adjuncta lui şi de auditorul pe care l-a trimis la mare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here