Toamna se numără bobocii şi politicienii!

332

Suntem, în plină toamnă. E rece dimineaţa şi mult prea cald şi secetos restul zilei. Şi viaţa de toate zilele îşi urmează cursul şi viaţa politică aşijderea. Fără a da în clocot. Subiectul cel mai fierbinte este privatizarea Oltchim.

Cât despre Dan Diaconescu, jurnalistul celebru şi fin analist Cristian Tudor Popescu afirmă că ar fi „Un mutant politic monstruos. Investiţia de la Oltchim i se întoarce în capital politic, de amic al poporului”! Nici primul ministru, Victor Ponta, nu-l menajează şi susţine următoarele: „Diaconescu nu are bani şi a intrat alături de Videanu într-o operaţiune de ascundere a fraudelor(ale liderilor PDL, bineînţeles!) de la Oltchim.
Şi, uite-aşa, Dan Diaconescu, direct sau indirect – nu contează cum îl percepeţi -, nu a semnat contractul de privatizare şi afacerea e-n coadă de peşte. Invocând mai multe inadvertenţe şi se joacă cu soarta a peste 3500 de oameni – protestatarii şi aruncaţii în şomaj – de pe platforma combinatului Oltchim. Fost Regina Coroanei industriei petrochimice româneşti. Neavând bani, a mai dat o fuguţă – despre DD e vorba – până-n Germania.
Până una-alta, nici măscăriciului de Vulpescu – scamatorul care-a regizat şi moderat licitaţia şi nici ministrului economiei, Daniel Chiţoiu, cel chemat ieri de Victor Ponta la palatul Victoria, nu le va fi prea cald. Mai ales dacă toată brambureala cu privatizarea Oltchim va eşua!
Mai toată floarea cea vestită a politichiei româneşti se face că plouă. Păcat că nu plouă, la modul propriu, de sus. Iar seceta persistă! În vremea asta, Traian Băsescu cel Viteaz – investit de occident ca Guvernator al României – îşi vede de treabă. Adică, de ceea ce a ştiut şi ştie el cel mai bine. Perfecţionează Statul poliţienesc!
Va fi o toamnă lungă. Iar fiecare zi scade ca durată şi noaptea tot creşte. Abia pe 9 decembrie vom avea alegeri parlamentare pentru care cei desemnaţi de partide şi de alianţele politice vor lupta să-şi convingă alegătorii. Şi alegătorii, dacă nu vor fi legaţi la ochi, vor cerne o nouă pleiadă de parlamentari. Că aceasta, cea actuală, că şi guvernanţii cam moţăie.
Dacă ar fi să-l cităm pe guralivul Dan Diaconescu „Nici nu ştiţi ce pierdeţi!” Cu toţii, mai ales cei slabi de înger, ca să nu-i jignesc pe telespectatorii portului submediocru OTV-ist, vor mai fi şi alte pierderi importante. Nu doar Elodia şi Oltchim. Dacă Dan Diaconescu vine, adică revine, din Germania nu va fi cu mâna goală, căci el trage nădejde să aducă cu el ori în conturi bancare nu mai puţin de două miliarde de euro, România riscă să mai piardă şi CFR Marfă, CFR Călători, Tarom şi peste doi ani -. după cum visează DD în direct chiar Palatul Cotroceni.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here