Titina Pitropu, acuzată de propria mamă că a lăsat-o fără acoperiş deasupra capului

572

Afacerista din Dragoteşti, Titina Pitropu, cunoscută după scandalul cu primarul acestei localităţi, Vili Pasăre, acuzat de luare de mită, este acum în conflict cu propria mamă şi în proces cu fostul tată vitreg. Asta după ce Titina a vândut casa mamei sale de la Bibeşti în urmă cu vreo 8 ani, i-a cumpărat în schimb un apartament dar pe care l-a trecut tot pe nume ei(Titina Pitropu), dar pe care l-a vândut în 2007. Banii din tranzacţie i-a încasat tot Titina, care a achiziţionat abia în 2012 o garsonieră în Târgu-Jiu, în care a mutat-o pe mama sa. Pentru scurt timp însă Titina a găzduit-o aici pe Elena Petria, ca la jumătatea lunii trecute aceasta să o dea pe femeia de 63 de ani afară din locuinţă. Elena Petria susţine că doarme de aproape o lună de zile pe unde poate, supravieţuind dintr-o pensie de 800 de lei, din care plăteşte jumătate o rată la CAR, pentru 5000 de lei luaţi şi oferiţi fiicei sale, în decembrie 2012. Femeia trage ponoasele pentru că a participat la procesul pe care Titina Pitropu îl are din 2011 cu tatăl ei vitreg, Dumitru Marica, privind un contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreţinere. Titina Pitropu neagă însă cele spuse de cei doi, menţionând că a cheltuit cu mama sa 2 miliarde de lei vechi, în ultimul timp, ca apoi să o vadă la instanţă, ca martor împotriva sa.

Titina Pitropu este fiica cea mare a Elenei Petria, femeia acum în vârstă de 63 de ani, care domiciliase până în 2005 la Bibeşti. Petria avea aici o casă moştenită de la părinţii care au adoptat-o la Bibeşti, construcţie la care şi femeia contribuise în timpul vieţii. Casa avea cinci camere, teren suficient, două pogoane de teren arabil, vie, grădină şi un pogon de pădure. În această casă, Elena Petria a locuit şi cu fostul soţ, Dumitru Pitropu, tatăl Titinei Pitropu, dar numai trei ani şi jumătate cât a rezistat căsătoria. În urma acestui mariaj scurt s-a născut Titina, ca apoi mama acesteia să se recăsătorească cu Vasile Moroşanu, cu care a mai făcut o fiică, acum în vârstă de 35 de ani. Cam trei ani de zile a rezistat şi acest al doilea mariaj, femeia divorţând a doua oară dar rămânând cu cele două fiice din căsătoriile ratate. Elena Petria şi-a crescut fiicele pe Titina şi pe Melania în casa de la Bibeşti, în care mai trăiau alături de cele trei şi bunicii materni care au decedat în urmă cu 15 ani. Bunica maternă, Maria Petria, convinsă însă de nepoata ei Titina Pitropu, i-a făcut acesteia acte pe casa de la Bibeşti, în defavoarea Elenei Petria, care contribuise de-a lungul vieţii la bunăstarea locuinţei, ea fiind angajată la Cooperativa “Drum Nou”, ca şi muncitoare. Astfel, până în 2005, Titina devenise proprietara locuinţei şi terenurilor din Bibeşti, încheind un contract de vânzare cumpărare, probabil, cu clauză de întreţinere, cu bunica ei maternă.

Vinde casa la un italian
La moartea bunicii, Maria Petria, Titina vinde proprietatea din Bibeşti unde mai locuia doar mama ei, Elena Petria, aflată la pensie. Titina îşi convinge mama că este rentabil să vândă casa şi pământul din Bibeşti, convingând-o pe aceasta că nu o va lăsa pe drumuri. Proprietatea se vinde la un italian care îşi construieşte o farmacie într-o anexă a locuinţei familiei Petria, situată la stradă.
Titina cumpără apoi un apartament de două camere în Târgu-Jiu, în zona A.I. Cuza, în spatele Casei Tineretului, la parter, unde o mută pe mama ei. Titina nu locuieşte deloc la această adresă, având un alt apartament în oraş. O lasă astfel pe mama ei Elena să locuiască singură în imobil, femeia întreţinându-se acolo singură.

A treia căsătorie o lasă fără apartament
Elena Petria îl cunoaşte în această perioadă pe Dumitru Marica, care locuieşte în Târgu-Jiu în zona Panduraş. Omul era divorţat, fosta soţie fiind stabilită în străinătate, copiii fiind, de asemenea, mutaţi în Montreal, în Canada. Elena Petria se căsătoreşte astfel a treia oară, în 2008, dar cu Dumitru Marica, în vârstă acum de 70 de ani. De bună voie mama Titinei părăseşte, cu hainele de pe ea, apartamentul din A.I. Cuza, lăsând totul în imobil, şi se mută la soţ, la casa acestuia din Panduraş.
La doi ani după căsătorie, tatăl vitreg acceptă să încheie cu fiica Elenei Petria, adică cu Titina Pitropu, un act de vânzare cumpărare a casei sale din Panduraş, cu clauză de întreţinere. “Am acceptat la sfaturile soţiei mele de atunci, Elena Petria, să închei cu fiica acesteia un contract de vânzare cumpărare a casei mele, imobil cu patru camere, cu o suprafaţă de 118 mp amprenta la sol şi terenul aferent, cu clauză de întreţinere. M-am gândit că fiind în vârstă, fiica mea vitregă după soţie ar fi putut să aibă grijă de mine şi de mama ei, atâta timp cât copii mei sunt stabiliţi în Canada, iar eu nu aveam intenţia să mă stabilesc acolo”, a declarat Dumitru Marica.

Casa vândută prin contract cu o sumă fictivă de 35.000 de lei
Marica este astfel de acord să semneze la notariat, la Ion Răceanu, actele cu fiica vitregă, neştiind, spune acesta, că documentul cuprinde şi suma fictivă de 35.000 de lei, prin care se arată ca s-a făcut tranzacţia. “Deşi în actul încheiat la notariat, pe care l-am semnat, s-a trecut că, în faţa notarului, Titina Pitropu mi-ar fi dat suma de 35.000 de lei, eu nu am văzut şi încasat aceşti bani. Vorbesc de banii pe care a ajuns acum Titina Pitropu să mi ceară în instanţă după ce eu am divorţat de mama ei şi am reuşit să anulez acest act de vânzare-cumpărare ilegal, în decembrie 2012”, a declarat Marica.
Actul la notariat se încheie în ianuarie 2010, ca la jumătatea aceluiaşi an, Titina Pitropu să se şi apuce să schimbe vechiul acoperiş de ţiglă al locuinţei.

Îşi cere acoperişul înapoi
Acoperişul este schimbat cu unul Lindab, cheltuiala fiind făcută de proprietara Titina Pitropu, pe vechea structură a acoperişului casei. Mai pune zăpadă artificială pe pereţii exteriori ai casei şi o centrală pe gaze, dând-o jos pe cea a fostului proprietar, Dumitru Marica.
“A făcut acoperişul şi investiţiile acestea dar nu a mai trecut apoi deloc pe la noi. Nu ne-a plătit facturile, nu ne-a cumpărat medicamente sau mâncare aşa cum se angajase prin contractul de la notariat. Din acest motiv am decis să anulez contractul şi să divorţez şi de mama acesteia, care era de partea ei în conflictul meu cu fiica Titina”, a completat Marica.
Mai precis în 2012 acesta a divorţat de mama Titinei pe care a obligat-o să părăsească locuinţa din Panduraş. Asta se întâmpla pe 23 noiembrie 2012, acesta fiind deja de un an de zile în proces cu Titina Pitropu, proces început chiar de el.

Titina se întoarce împotriva fostului tată vitreg
În 2013, după ce Dumitru Marica îi desfiinţează actul de vânzare cumpărare a casei din Paduraş, hotărârea fiind definitivă, Titina declanşează la rândul său un proces împotriva fostului tată vitreg. Procesul se iniţiază la Judecătoria Târgu-Jiu, în aprilie, aceasta solicitându-i lui Dumitru Marica să îi restituie cei 35.000 de lei, bani fictivi susţine acesta, care erau prinşi în contractul de la notariat, dar şi achitarea acoperişului nou şi a altor investiţii care nu ar fi fost făcute de Titina, în cei doi ani cât a fost în acte proprietara casei. Procesul se află încă pe fond şi are un nou termen pe 27 august. “Ea ar vrea, după cum îi spune mamei, să îi dau înapoi un miliard de lei vechi, fără cei 35.000 de lei pe care spune că mi i-a dat la notariat”, a declarat Marica ce spune că va continua procesul şi are încredere că nu va trebui să-i restituie fiicei vitrege decât o mică parte din banii pentru investiţiile făcute, pe expertiză.

Mama trage ponoasele pentru fiica ce a abandonat-o
Elena Petria rămâne astfel, după al treilea divorţ, şi fără soţ şi fără casă şi fără fiica ce nu o mai susţine pe motiv că a văzut-o pe aceasta la unul dintre termenele de la procesul avut de Titina cu Marica. “Am fost la procesul avut de fiica mea cu fostul soţ, dar în sală, nicidecum ca martor la conflictul de la instanţă dintre cei doi. Fiica mea m-a văzut acolo şi crezând că sunt de partea lui Marica s-a dus şi a schimbat iala de la garsoniera acesteia. În această garsonieră, cumpărată de ea după ce a vândut apartamentul din A.I.Cuza am locuit după divorţul cu Marica, timp de şapte luni”, a declarat Elena Petria.
Femeia a ajuns acum de aproape o lună în stradă, hainele acesteia, buletinul dar şi cardul de pe care îşi încasa pensia rămânând în garsonieră. “Am rămas pe drumuri, abandonată atât de fostul soţ cât şi de fiica mea, care nu înţelege în ce situaţie am ajuns. Ea ar fi trebuit să mă întreţină după ce a vândut casa din Bibeşti dar m-a pasat şi abandonat acum de am ajuns să locuiesc pe străzi. Nu am buletin, nu am card şi sunt datoare 5000 de lei la CAR-ul CFR, bani ridicaţi de fiica mea, dar pe care îi restitui eu, în rate, la această cooperativă de credit. Plătesc jumătate din pensie, rata respectivă, şi acum nici asta nu mai pot face din lipsa cardului şi a buletinului”, a declarat mama Titinei Pitropu.

Titina neagă acuzaţiile
Fiica Elenei Petria susţine că acuzele mamei ei nu sunt fondate, dimpotrivă, o consideră vinovată.
“Nu este vorba despre aşa ceva. Am investit în casa lui Marica peste un miliard de lei vechi şi el avea tot felul de pretenţii. El s-a văzut cu sacii în căruţă şi ne-a dat cu şutul la amândouă. O foloseşte împotriva mea, lucru care m-a şocat. Este adevărat am văzut-o la proces lângă el şi ştiu că s-a întors la fostul soţ”, a declarat, şocată, Titina Pitropu.
“Marica o foloseşte împotriva mea. Mama este naivă. Eu nu am vândut nimic care să-i fi aparţinut ei. Eu nu am vreo obligaţie contractuală faţă de mama, iar casa de la ţară nu are nicio legătură cu ea. Eu am construit la Bibeşti, am reabilitat totul acolo, mi-am îngropat bunicii şi pe cel de-al doilea soţ al ei”, a completat Titina.
“Mama mea adoră să fie compătimită şi să se jeluiască peste tot. Aşa făcea şi la ţară. Acum face asta la oraş mânată de fostul soţ, care a profitat financiar de amândouă. Acum să văd că mama mea mă vinde la un străin.. Nu este posibil. Şi ea chiar vroia să vină martor împotriva mea la proces. Nu contează că nu a mai făcut asta dar şi faptul că a gândit m-a lăsat mască, şi nu pot da înapoi”, a conchis Titina Pitropu, care menţionează că deţine dovezi pentru a-şi susţine cele declarate.
Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentele daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here