Ţintele Opoziţiei palide !

241

foto predo 2Aproape nimeni nu mai înţelege demersurile Opoziţiei. Ba ies din şedinţele celor două camere ale Parlamentului, ba rămân pe loc şi nu participă la vot.

La votarea Legii pensiilor, de pildă, în Camera Deputaţilor, decizională, deputaţii opoziţiei au părăsit lucrările. Imaginile video arătau modul scandalos în care s-a votat. Luni de zile, opoziţia a chiţăit fără vreun folos. „Furăcioasei” de Roberta Anastase nici că-i păsa. Nu cumva dacă rămâneau pe loc şi social-democraţii şi liberalii s-ar fi împiedicat furtul ? Jalbele la Curtea Constituţională n-au folosit la nimic. Şi la darea afară din PSD a fostului preşedinte Mircea Geoană, urmată de detronarea din funcţia de preşedinte al Senatului, calculele de-acasă nu s-au potrivit cu cele din Dealul Parlamentului, fost al Arsenalului. Oricât s-ar fi bătut cu pumnii în piept social-democraţii, o decizie a Curţii Constituţionale neintrodusă în regulamentele de funcţionare a Senatului nu le asigura posibilitatea unei rocade Mircea Geoană-Titus Corlăţean. Nu-i plângem de milă lui Geoană. El se face vinovat de vizita intempestivă la Sorin Ovidiu Vântu. La acea vreme, jurnalistul Cătălin Tolontan realizase două interviuri-radiografie cu cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2009. Apărute, în întregime, pe site-ul Gazetei Sporturilor, la care-i redactor şef. După bucuria fără temei a preşedintelui de-o seară – Mircea Geoană, pe blog-ul aceluiaşi gazetar complet au apărut sfaturile pe care le primise cotracandidatul de la consilierii săi americani. În cazul previzibilei întrebări a lui Traian Băsescu în legătură cu ce-a căutat la SOV. Ei bine, Mircea Geoană n-a ţinut seama chiar deloc de atenţionarea propriilor consilieri americani, pe care i-a plătit cu bani mulţi. Aceea e prima vinovăţie a lui Mircea Geoană, iar cele de acum – ale PSD, bineînţeles – sunt flori la ureche. Revenind la înfrângerea previzibilă, şi ruşinoasă, din Senat, părerile sunt împărţite. Liderul liberal Crin Antonescu vede numai victorii, ia copreşedintele USL, Victor Ponta, afirmă: „Nu este nicio pierdere, nici un câştig pentru PSD situaţia de la Senat”. S-a pierdut de către PSD funcţia de preşedinte al Senatului, al doilea om în stat, şi s-au ales cu un membru mai puţin, deşi sunt mai mulţi care-au demisionat din proprie iniţiativă, primind, în schimb, un post de secretar al Biroului Permanent al Senatului. Aprecierea, vă rog s-o faceţi dumneavoastră. E greu de priceput cum de l-au compromis pe Titus Corlăţean, politician, universitar şi diplomat admirabil, cu eşecul previzibil. Înfrângerea este, totuşi, a USL şi nu a senatorului Titus Corlăţean, preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului. De admirat, curajul şi demnitatea cu care şi-a felicitat adversarul ce câştigase – pe Vasile Blaga. Convingătoare şi lămuritoare este şi declaraţia domniei sale privind rostul Opoziţiei: „Să luptăm să fim mai mulţi, să ne batem pentru proiectele noastre spre a câştiga alegerile”(citat din memorie !) Oricum, senatorul Titus Corlăţean a pus degetul pe rană şi înţelege bine rostul Opoziţiei. Vinovaţi sunt alţii, el fiind doar împins în faţă.

P.S. Astăzi, de ziua Sfântului Apostol Andrei, mai bine de 660.000 dintre români îşi sărbătoresc onomastica. Şi din partea noastră, un sincer La mulţi ani !

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here