Terasele și cluburile din Gorj, închise la miezul nopții

1264

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să extindă lista județelor în care terasele, cluburile și barurile vor fi închise pe timpul nopții. Și în Gorj, programul se va încheia la ora 24.00 și va fi reluat a doua zi, nu înainte de ora 06.00. ,,Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat luni, 17 august 2020, hotărârea nr. 42 din 17 august 2020 privind unele măsuri necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, care prevede precizări ce au aplicabilitate și pentru județul Gorj.
Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.
Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00″, se precizează într-un comunicat al ISU Gorj.Luni și în noaptea de luni spre marți, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate nouă acţiuni de verificare, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În total, 161 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, angajați ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, la unităţi de alimentaţie publică şi în zonele adiacente acestora, la terase și în mijloacele de transport în comun.
,,În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 867 de persoane, 155 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 120 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.Pentru neregulile constatate au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.800 de lei, din care 15 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă- zona centru și parcurile din municipiul Târgu-Jiu și orașele/comunele din județul Gorj”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Luni, 525 de persoane se aflau în carantină la domiciliu sau în locația declarată. În județul Gorj, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, 1290 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 din care, 1009 fiind vindecate, externate și la domiciliu, iar 55 de oameni au decedat. De la începutul pandemiei s-au prelevat 8220 teste, din care 39 sunt în așteptare.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here