Tatăl a zece copii, acuzat că-şi maltratează proprii părinţi

488

Vasile Giurma, în vârstă de peste 80 de ani, din localitatea Ceauru, comuna Băleşti, îşi acuză propriul fiu, în vârstă de 60 de ani, că manifestă un comportament execrabil faţă de părinţii săi. Giurma, tatăl lui Dumitru, susţine că atât el ca şi părinte cât şi soţia sa sunt înjuraţi de fiul, care are zece copii, şi care, în urmă cu ceva vreme, i-ar fi şi lovit. Părintele se plânge că copilul său îi cere periodic bani şi băutură fără să îl ajute măcar în gospodărie.

Ultimul conflict între părinţi şi copil ar fi avut loc în urmă cu vreo două săptămâni, fiul refuzând să-şi sprijine părinţii, motivând chiar că unul dintre copii lui nu-l lasă să facă asta. Părinţii i-au făcut însă unuia dintre nepoţi acte pe propria casă din Ceauru, dar nici acesta şi nici tatăl lui nu trec, mai deloc, pe la bunici. Casa a fost dată nepotului fără clauză de întreţinere.
Părintele, Vasile Giurma, susţine că intenţionează să-şi dea în judecată fiul “risipitor”, pe motiv că nu îl îngrijeşte nici pe el şi nici pe mama sa, mai ales că acesta este singurul sprijin al părinţilor. “Noi i-am dat lui Dumitru toată averea, dar acesta nu ne ajută şi nici nu ne apreciază pe amândoi. Nu ne sparge câteva lemne în gospodărie, nu ne aduce o cană de apă, bine că nu îmi ia şi pensia”, spune, supărat, Vasile Giurma. Fiul octogenarului a fost anterior pensionării electrician la termocentrala de la Rovinari, acesta locuind cu familia şi cei zece copii, în Copăcioasa.
“Am apelat la presă pentru că nu mai ştim cum să îl facem pe fiul nostru să înţeleagă că eu şi mama lui avem o vârstă înaintată, că nu ne descurcăm singuri şi că obligaţia fiului nostru este să ne îngrijească. Ori să ne ia o femeie care să aibă grijă de noi, pe care el să o plătească ori să găsească o soluţie, atâta timp cât noi ca şi părinţi i-am dat toată averea noastră, fără vreo clauză de întreţinere. Am făcut un act de vânzare-cumpărare pe care am ajuns să-l regretăm şi eu şi soţia mea”, explică Vasile Giurma, care nu renunţă la ideea de a-şi chema fiul la judecată pentru a-l obliga să se comporte ca un copil responsabil, deşi are 60 de ani.
Din păcate, Dumitru Giurma nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acuzele pe care i le aduce propriul părinte.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here