Tăriceanu a reconfirmat ALDE la Rovinari

578

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Rovinari, în cadrul vizitei efectuate săptămâna trecută în județul Gorj, că România are nevoie de capacităţi de producţie pe combustibili fosili, care să asigure baza sistemului energetic, punctând că “fără un sistem energetic cum este cel din Oltenia se pune în pericol existenţa Sistemului Energetic Naţional”. Acesta a fost însoțit, la vizita din Gorj, de către candidații ALDE Gorj la alegerile parlamentare, Dian Popescu și Scarlat Iriza.

“România trebuie să aibă capacităţi de producţie pe combustibili fosili, care să asigure baza sistemului energetic, să asigure sistemul energetic de funcţionare uniformă pe toată durata zilei, urmând ca sursele de energie regenerabilă să compenseze momentele de consum ridicat. Fără un sistem energetic cum este cel din Oltenia se pune în pericol existenţa Sistemului Energetic Naţional. Aceasta este esenţa reglementării legislative pe care noi am aprobat-o şi care în acest fel va asigura perenitatea atât a exploatărilor miniere, cât şi a componentei de producţie a energiei electrice”, a precizat Tăriceanu. Călin Popescu Tăriceanu a participat, la sediul Primăriei Rovinari, la o întâlnire cu liderii sindicatelor din energie, unde au fost dezbătute mai multe aspecte legate de energie şi minerit.

irizaSalarii mai mari în sistemul sanitar
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, de asemenea, că problema serviciilor de sănătate din România este una extrem de serioasă, punctând că trebuie rezolvată stabilizarea personalului medical în ţară acordarea de salarii mai mari în sistemul sanitar. Tăriceanu a efectuat o vizită la Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari, al cărui ambulatoriu a fost modernizat prin fonduri europene.
“Am înţeles că dotarea şi realizarea modernizării a fost făcută cu fonduri europene, e un bun exemplu de mod în care se pot utiliza eficient banii europeni pentru ridicarea nivelului serviciilor de sănătate.
Cred că la noi problema serviciilor de sănătate este una extrem de serioasă, dar avem dovada că acolo unde autorităţile locale într-adevăr doresc să lucreze spre binele cetăţenilor şi al comunităţii, iată ce se poate face. Este o unitate spitalicească care este la un nivel foarte bun, dotată cum trebuie, dar sigur că noi trebuie să înţelegem că nu aceasta este singura problemă care trebuie rezolvată. Ceea ce cred că trebuie rezolvat este să reuşim să stabilizăm personalul medical în ţară printr-o salarizare care să fie mai mare decât cea din prezent, pentru că altfel nu vom face decât să ne plângem şi peste un an, şi peste doi, şi peste trei, că mulţi dintre medici şi cadrele medicale emigrează şi nu avem cu cine să asigurăm sănătatea populaţiei”, a declarat copreşedintele ALDE.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here