Târgu-Jiul sub teroarea interlopilor! – În 6 luni, trei maşini şi o casă, incendiate de interlopi

589

incendiere masiniInterlopii s-au dezlănţuit şi noaptea trecută în Târgu-Jiu! Ca-n vestul sălbatic, două maşini au sărit în aer, iar poliţia este în continuare depăşită de situaţie. În decurs de doar câteva minute, un jeep şi un mercedes s-au făcut scrum după ce focul a fost pus de o mână criminală.

Aceeaşi, spun poliţiştii care investighează acest caz, însă, în acţiunile oamenilor legii nu mai crede nimeni. Este clar că poliţiştii sunt cu mult în urma infractorilor, ci avem un exemplu clar: maşina şi casa poliţistului Aurel Leuştean care au fost incendiate, tot de o mână criminală, iar autorii nu sunt identificaţi nici până astăzi. Toate incendiile s-au petrecut noaptea, în cea de-a 7 zi a lunilor.

Teroarea a pus stăpânire pe municipiul Târgu-Jiu. Noaptea trecută, alte două maşini au fost incendiate de persoane necunoscute. Cele două aparţin unor oameni de afaceri, însă, cu legături Picture 222în lumea interlopă, susţin poliţiştii. Primul incendiu s-a produs puţin după ora 5,30 dimineaţa. Deşi pompierii au venit la solicitare în doar câteva minute, maşina a ars în întregime. Este vorba despre un jeep care aparţine unui tânăr din Târgu-Jiu. “Am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui autoturism care a luat foc, încercăm să identificăm sursa”, declara Robert Popescu, de la ISU Gorj. Chiar în momentul în care pompierii explicau incendiul de pe strada 8 Mai, unui alt autoturism i s-a pus foc, la o distanţă de doar câteva străzi, în cartierul Dacia din Târgu-Jiu. Norocul ultimului proprietar al autoturismului a fost că a auzit când geamul maşinii a fost spart, iar rău făcătorii au aruncat înăuntru un cocktail Molotov. A văzut focul şi a mers imediat cu un extinctor.

Cauza incendiilor, un telefon mobil

bscap0012(1)Cei doi proprietari care şi-au văzut maşinile incendiate sunt prieteni. Grav este că, deşi infractorii se dezlănţuiau noaptea trecută, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Gorj comunica presei că la mijloc nu este vorba de o mână criminală. A fost nevoie ca jurnaliştii să-l convingă să vină la faţa locului pentru a vedea dezastrul. În final, poliţiştii au demarat o anchetă. “S-au întocmit două dosare penale pentru distrugere prin incendiere, urmează să depistăm şi autorii”, a precizat, în cele din urmă, Daniel Tică. La scurt timp, poliţiştii au prezentat şi un posibil suspect în cazul incendierilor de noaptea trecută. El se numeşte Alexandru Păunescu, zis Lacrimă. Acesta a recunoscut că ar fi dat foc celor două autoturisme pentru cei doi proprietari au refuzat să-i plătească un telefon mobil. Acestea nu sunt însă singurele răfuieli mafiote. Chiar în ziua în care se împlineau 6 luni de când maşina poliţistului a sărit în aer, după ce cineva i-a pus foc, poliţiştii aveau să constate că alte două maşini au fost distruse prin incendiere. Poliţia a refuzat, însă, să spună ce s-a mai întâmplat în cazul celorlalte două incendieri, maşina şi casa colegului lor, Aurel Leuştean. Atunci, poliţistul şi-a acuzat şefii că ar fi pus la cale o acţiune de intimidare asupra sa, comandând incendierile. Până acum, niciunul dintre cei acuzaţi de Leuştean nu au fost deranjaţi, lor nu li s-a luat nici măcar o declaraţie în acest sens.

7 este ziua incendierilor!

Oricum, în privinţa incendierilor ziua de 7 s-ar putea să aibă o legătură. Ne amintim. 7 iunie a fost data în care maşina poliţistului Leuştean a fost incendiată, 7 octombrie a fost ziua în care casa aceluiaşi poliţist a fost incendiată, iar acum 7 decembrie a fost ziua în care două maşini au fost incendiate. În toate cazurile este vorba despre o mână criminală. În aceste condiţii, nu putem decât să aşteptăm să vedem ce se mai întâmplă pe… 7 ianuarie sau 7 februarie, depinde când infractorul alege să acţioneze. Cât despre cei care trebuie să-i prindă, poate ar fi mai bine să şteargă din calendar ziua de 7.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here