Sute de persoane protestează la Madrid împotriva Guvernului de la București

349

madrid protestProtestele faţă de autorităţile de la Bucureşti se extind şi în afara graniţelor.

Spania, Portugalia, Austria şi Marea Britanie sunt doar câteva dintre statele în care au loc la acest sfârşit de săptămână mitinguri de solidaritate cu nemulţumirile românilor din ţară. Sâmbătă şi duminică, românii din Spania au anunţat organizarea unor mitinguri de protest faţă de situaţia grea a concetăţenilor lor care au rămas în România.protest in spania Aproximativ 200 de persoane au ieșit în stradă, în fața Ambasadei României la Madrid, și protestează față de Guvernul Boc. Românii care trăiesc în Spania, dar şi cei din statul vecin Portugalia, au anunţat deja că vor protesta paşnic şi vor cere o viaţă mai bună, precum şi demisia actualilor guvernanţi de la Bucureşti.

 

În afara nemulţumirilor deja cunoscute din ţară, românii din toată diaspora europeană cer o mai bună comunicare din partea autorităţilor centrale din ţara noastră către cei aflaţi în afara graniţelor României şi acuză nepăsarea Ministerului de Externe faţă de soarta cetăţenilor români de peste graniţă.

Protestele vor continua şi în zilele următoare cu o şi mai mare intensitate atât în Spania, cât şi în Portugalia, Austria, Germania şi Marea Britanie.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here