Surse: Ministrul Energiei, pe lista de remaniere

1041

Premierul Viorica Dăncilă a finalizat evaluarea a opt miniştri, iar în Comitetul Executiv al PSD de luni va propune primele remanieri. Pe listă s-ar găsi inclusiv ministrul Energiei, Anton Anton, susţinut de ALDE, potrivit unor surse politice. În calcul pentru acest portofoliu ar fi luat deputatul Toma Petcu, care a mai deţinut acest minister.
„S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles la propunerea primului ministru. Este o evaluare care a ţinut cont de mai multe criterii, şi din punct de vedere al programului de guvernare, şi din punct de vedere al eficienţei, şi din punct de vedere al comunicării, şi din punct de vedere al deplasărilor în teritoriu, sunt numai câteva criterii pe care le-am avut în vedere”, a anunţat Viorica Dăncilă.
Călin Popescu Tăriceanu va avea un cuvânt de spus în legătură cu garnitura de miniştri ALDE. Pe lista neagră s-ar mai găsi şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, la fel susţinut de ALDE.
În ceea ce privește numele miniștrilor PSD care vor fi remaniați, surse apropiate Guvernului vorbesc de Carmen Dan (Interne), Ecaterina Andronescu (Educaţie), Răzvan Cuc (Transporturi), Petre Daea (Agricultură) şi Bogdan Trif (Turism).
„Nu este exclusă o remaniere în două etape, pentru că sunt multe ministere. Nu pot aştepta până le termin pe toate. Voi evalua jumătate dintre ele, vom propune o remaniere şi apoi vom vedea dacă este necesar să le evaluăm şi pe celelalte”, a mai spus Dăncilă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here