Strămutaţii din Ceauru Nou, lăsaţi de patru ani fără canalizare

709

Localnicii satului Ceauru Nou, din comuna Băleşti, sunt supăraţi pe autorităţile locale care le-au început cu patru ani în urmă o investiţie privind canalizarea în localitate, dar pe care nu au finalizat-o nici în prezent. Oamenii spun că nu numai aceasta este problema care îi frământă, deoarece şi abandonarea lucrărilor la nişte drumuri săteşti şi de acces spre terenurile agricole îi nemulţumeşte la fel de mult. Constantin Mogoş, preşedintele Partidului Socialist Român din Băleşti susţine că ar fi încercat să discute cu autorităţile despre aceste investiţii, dar ar fi primit doar răspunsuri evazive. Mai mult, socialistul a dezvăluit că viceprimarul Stolojanu ar da permanent vina pe primarul Aristică Paicu că nu l-ar lăsa să se implice în rezolvarea acestor probleme comunitare.

Mogoş povesteşte că satul Ceauru Nou a început să se încropească în 1965, după ce autorităţile vremii au stabilit să strămute familiile din fostul sat Ceauru, dar şi din Bălăceşti, din zona lacului de acumulare, pentru că terenul în cauză trebuia să aibă o altă destinaţie. În jur de 500 de familii au fost mutate astfel în noul sat de pe raza comunei Băleşti, formându-se Ceauru Nou în care fiecare gospodărie se întinde pe o suprafaţă de opt ari.
“În urmă cu patru ani în sat s-au demarat nişte lucrări de canalizare, dar la nici un an după acestea s-au sistat, inexplicabil. S-a vorbit în sat că firma care a început lucrările, din Baia Mare, ar fi fost firma cumnatului primarului, adică a fratelui nevestei lui Paicu, care ar fi încasat o parte din bani după care a realizat că cu suma rămasă i-ar fi fost imposibil să termine investiţia. Ca atare lucrările s-au stopat, iar de trei ani am rămas doar cu şanţurile prin localitate. Am trecut cu vederea acest proiect eşuat până anul trecut când s-au început lucrările la drumurile care fac legătura cu parcelele agricole din luncă. În vară s-au abandonat şi astea în timp ce agricultorii ajung să încaseze amenzi de la poliţia locală pentru că-şi transportă recoltele pe drumurile principale, de cele mai multe ori noaptea”, a completat preşedintele socialiştilor din Băleşti.

Puţurile noi, o soluţie pentru apa cu nitraţi
Omul mai pomeneşte de o altă investiţie tot cu final similar, de data asta la Tălpăşeşti unde pe islazul comunal s-au forat două puţuri de mare adâncime ştiut fiind că apa din zonă este plină de nitraţi şi nitriţi. Puţurile s-au forat cu un an şi ceva în urmă, dar conductele spre locuinţele beneficiarilor nu au mai ajuns la aceştia.
“La nivelul primăriei se vorbeşte de o ceartă permanentă care există între actualul viceprimar şi primar, primul nefiind lăsat să facă mai nimic, chiar dacă acesta, fiind tânăr, vrea să se implice”, a conchis Mogoş, convins că lucrările la care a făcut referire nu vor mai fi vreodată terminate.
A.Stoica

6 COMENTARII

  1. ehe nea co sticla cu putza mica, n-ai vrea si matale sa manance si gura matale inca 4 ani o pensie de consilier local? sa iti fie rusine porcule, ca il vorbesti de rau pe omul care ti-a dat o paine alba pe masa timp de 10 ani de zile, ca aveai pensia „mica”?!? cum drac se face, ca numa analfabeti se vad conducatori in fruntea comunei asteia, cea mai mare si cea mai infloritoare din judet, datorita lu’ paicu! Nea co sticla, da spre gurguleu nu te mai uiti matale, olga nu zice nimic?

  2. Domnule Mogos ,dupa 10 ani de servici in primărie cum de vb de Paicu pt ca în 2012 în campania dumnealui il laudai ca pe un sfânt si acum spui va nu e bun. Noi știm ca nu e bun și a facut greșeli mari dar de ce nu ai spusai devreme sa sa nu lauzi pe cineva careși târziu îl denigrezi.Dl Mogos retragete ca si dumneata ai făcut compromisuri

  3. Pai de ce sa-i fie rusine ,domnisorica acestui om daca a muncit 10 ani in slujba lui Paicu si acum la,;aruncat;asa cum zici tu?eu zic ca ar trebui sa-i fie rusine lu Paicu si celor asemeni lui .nu acestui om.Sau te numeri si tu printre cei care sunt sustinatori lui Paicu?Sau taticutul tau a avut si el ceva de la acest domn primar care ia folosit candva?…..

  4. Te am carat in spate 10 ani si acum ma. vorbesti.Costică nu e frumos, stai sub nuc si faci planuri cu Papuc, crezi ca te i a cu el Papuc în partid. Nu te ia, e prea deștept sa pună botul la tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here