Statele Unite vor adopta „sancțiuni severe” contra Rusiei (John Kerry)

544

Statele Unite intenționează să adopte foarte curând noi sancțiuni severe împotriva Rusiei, pe care o consideră vinovată de încălcarea acordului de încetare a focului în Ucraina, a afirmat sâmbătă secretarul de stat american, John Kerry, aflat în vizită la Londra, potrivit AFP.

„Sancțiuni foarte severe pot fi adoptate, care vor avea un impact foarte negativ asupra economiei Rusiei”, a declarat el în cursul unui briefing de presă, adăugând că, „în umătoarele zile, președintele Obama va evolua opțiunile la dispoziția sa și va lua o decizie”.
John Kerry (foto), care s-a întâlnit în primele ore ale după-amiezii cu omologul său britanic, Philip Hammond, a apreciat că asaltul asupra orașului Debalțevo constituie unul din exemplele „cele mai flagrante” de încălcare a armistițiului de către ruși și separatiștii ucraineni. „Știm cu certitudine ce a furnizat Rusia și nicio propagandă nu poate ascunde aceste acțiuni”, a mai afirmat Kerry, care s-a întâlnit cu reprezentanții presei la Ambasada Statelor Unite la Londra.
„Să fim foarte clari. Acordul de la Minsk nu lasă loc interpretărilor, nu este vag, nu oferă opțiuni”, a adăugat șeful diplomației de la Washington, menționând că, pentru moment, „Rusia și separatiștii se conformează acestuia numai în unele zone, dar nu la Debalțevo, nu în jurul orașului Mariupol și nu în alte locuri strategice”.
Oficialul american a subliniat voința țării sale, a Marii Britanii și a altor state de a adopta noi măsuri „necesare” contra Moscovei și a făcut cunoscut că, în prezent, au loc discuții „între Statele Unite și aliații lor europeni”.
Referitor la posibilitatea de a furniza arme Ucrainei, el a repetat că au avut loc discuții la Washington, însă „președintele nu a luat nicio decizie până în acest stadiu”.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here