Softuri pentru telemedicină, testate la Spitalul Rovinari

382

Sistemul de telemedicină este pe punctul de a fi funcţional la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Robert Calotescu, managerul unităţii spune că în acestă perioadă se testează softurile pentru teleradiologie, urmând a deveni funcţionale cât de curând.

Telemedicina este o soluţie pentru “diseminarea” serviciului medical oferind posibilitatea accesului unui număr sporit de pacienţi la asistenţă sanitară de specialitate. Utilizarea telemedicinii a apărut din nevoia de a stabili diagnostice medicale pentru pacienţii din zone îndepărtate care nu puteau călători. Datorită noilor tehnologii este posibilă recepţionarea la distanta a datelor legate de pacienţi, respectiv diagnosticarea în timp real a pacienţilor aflaţi în stare critică în locaţii îndepărtate şi care ar avea nevoie să fie transportaţi în spitale ce beneficiază de toate specialităţile medicale. Pot fi transmise şi recepţionate informaţii despre parametrii vitali ai pacienţilor – EKG, imagini radiologice si de ecografie.

Sistem de telemedicină la Rovinari
Telemedicina permite schimbul de experienţă între cadre medicale aflate în centre diferite si consultarea unor specialişti pentru o a doua opinie, în cazuri de urgenţă şi nu numai. Un astfel de sistem va deveni funcţional, în scurt timp, şi la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. „S-a achiziţionat computerul de radiologie care împreună cu aparatul de radiologie mobilă va face parte dintr-un sistem de management al fluxului informaţional dintr-un departament radiologic integrat în context clinic, ambulatoriu şi urgenţă, precum şi teleradiologia care va permite adresarea către medici specialişti din exteriorul sistemului, în vederea solicitării unei opinii radiologice. La ora actuală se probează softurile, urmând a fi funcţionale cât de curând”, explică Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here