SNLO a desecretizat toate documentele ca să-i ajute pe inculpaţii-strămutaţi de lux

277

Aflat la final, înainte de pronunţare, dosarul “strămutaţilor de lux” a arătat pe de o parte atât efortul conducerii CNLO şi SNLO de a-i ajuta pe infractori cât şi refuzul acestora de a oferi actele necesare instanţei de judecată a Tribunalului Sibiu în legătură cu acest dosar. Spunem asta deoarece pentru Inculpaţii Ionel Manţog şi Ion Vulpe toate documentele secrete la care au avut acces cei doi pentru a achiziţiona terenurile şi casele din zonele strămutate, au fost desecretizate apoi pentru a-i scoate pe cei doi “basma curată”. Nu numai aici s-au oprit “ajutoarele” lui Manţog şi Vulpe, ci chiar le-au ferit acestora pârghiile necesare pentru scăparea de condamnare.

În decembrie 2008, Tribunalul Sibiu solicita conducerii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, ca până pe data de 28 ianuarie 2009 să fie trimise la această instanţă o serie de documente de maximă importanţă pentru bunul mers al acestui proces în care SNLO era intimată. S-a solicitat dispoziţia nr. 157 din 7 iulie 1995 şi dacă în perioada 2002-2002 exista la unitatea minieră un registru pentru evidenţa actelor cu caracter secret, secret de serviciu, confidenţial sau uz intern. S-a cerut de asemenea conducerii SNLO comunicarea listei persoanelor care aveau acces la aceste documente în acea perioadă. Documentele s-au solicitat a fi comunicate Tribunalului Sibiu în condiţii de maximă securitate. Până la data de 21 ianuarie 2009 documentele în sine nu erau trimise Tribunalului Sibiu, deşi Daniel Burlan, director general de zece zile al SNLO este informat în scris în acest sens. Din 11 ianuarie 2009 Manţog mai devenise şi membru al AGA al SNLO fapt care arăta trendul şi schimbarea de atitudine apărută în unitatea minieră. Ne întrebăm în prezent dacă documentele cerute de Tribunalul Sibiu au ajuns sau nu la destinaţie, şi dacă au ajuns care a fost răspunsul SNLO la cererea instanţei ardelene.

Răspuns la întrebare
Ne oferim singuri răspuns la întrebare aducând în atenţiei solicitarea făcută de Ionel Manţog prin avocata sa Oana Pănescu la Tribunalul Gorj de a i se plăti de către SNLO onorariul de avocat, în sumă de 1000 de lei, după ce el a dat în judecată unitatea care i-a desfăcut disciplinar contractul individual de muncă. Instanţa îi aprobă în mod injust cererea, SNLO fiind obligată la 26 ianuarie 2009 să îi achite lui Manţog cei 1000 de lei. Mai precis dacă SNLO la 26 ianuarie îi achita şi bani pentru onorariul de avocat lui Ionel Manţog, acesta fiind membru în AGA SNLO, pare imposibil de crezut că unitatea trimitea Tribunalului Sibiu acte compromiţătoare care ar fi dus la înfundarea pedelistului, coleg cu “generalul” Burlan.
De altfel, în 5 iunie 2006, Manţog a făcut o cerere similară SNLO, dorind să-şi acopere spatele imediat după trimiterea în judecată, prinzându-i pe picior greşit pe cei de la SNLO. Burlan personal cere la câteva persoane din SNLO să se ocupe de cererea lui Manţog.
Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentele daţi click pe poze.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here