
Pentru ca un dans să fie considerat exerciţiu cardiovascular, este necesar ca mişcările să fie „legate” , fără pauze mari şi să solicite suficient de mult corpul pentru a determina creşterea ritmului cardiac.
Printre beneficiile dansului se numără: reducerea stresului, creşterea rezistenţei fizice la efort, un nivel mai ridicat de energie, tonifierea musculară şi îmbunătăţirea coordonării mişcărilor, scăderea riscului de apariţie a problemelor cardiovasculare, menţinerea unei greutăţi adecvate, îmbunătăţirea structurii oaselor, scăderea tensiunii arteriale.
Starea ta emoţională are de câştigat în urma dansului. În primul rând, muzica te binedispune, iar în al doilea rând, fiind o activitate cardiovasculară, contribuie la eliminarea toxinelor. „Mişcarea, mersul activ, alergarea uşoară sau dansul stimulează sistemul cardiovascular, prin transpiraţie se elimină toxinele, iar starea generală de spirit şi memoria se îmbunătăţesc” , a declarat Lygia Alexandrescu, consultant în nutriţie.
Eficienţa unui dans este dată de câteva reguli esenţiale. Un dans haotic te oboseşte repede, dar fără a include constant mişcările ce lucrează grupele musculare care te interesează. Pe lângă asta, cu cât dansul tău este mai „trăznit” , cu atât cresc riscurile de a te accidenta. Prin urmare, această activitate trebuie să fie structurată pe mişcări precise, astfel încât să solicite cât mai mult organismul.
Izabella MOLNAR