Siria acceptă acordul de încetare a focului

732

“Republica Arabă Siriană anunță că acceptă încetarea ostilităților, în condițiile continuării operațiunilor militare în lupta împotriva terorismului Daesh (acronimul arab al Statului Islamic), al Frontului Al-Nosra și al altor grupări teroriste legate de acestea, în conformitate cu anunțul ruso-america”, a indicat Ministerul sirian de Externe, într-un comunicat citat de AFP.

Guvernul sirian se declară pregătit să se coordoneze cu Rusia pentru definirea zonelor unde activitățile militare vor fi suspendate, scrie Reuters. ‘Pentru a garanta succesul încetării ostilităților, prevăzută să intre în vigoare sâmbătă, guvernul sirian este pregătit să se coordoneze cu partea rusă pentru a determina care sunt regiunile și grupurile armate ce vor face obiectul încetării focului’, menționează ministerul, citat de AFP.
Acordul ruso-american exclude SI, Al-Nosra (ramura siriană a Al Qaida), dar și organizații catalogate drept “teroriste” de către Consiliul de Securitate al ONU și nemenționate în text.
De la începutul războiului în Siria, regimul nu a făcut nicio distincție între militanți, rebeli și jihadiști, calificându-i pe toți deopotrivă drept “teroriști”.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here