Sindicaliştii lui Condescu merg la alegeri tot cu PDL-ul

329

condescu manaSindicalistul Marin Condescu nu este pregătit să renunţe la susţinerea oferită PDL-ului la viitoarele alegeri din 2012. Şi asta chiar dacă liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME), nu este în totalitate mulţumit de avantajele oferite sindicaliştilor săi, de partidul aflat la guvernare.

Useliştii din Gorj nu au astfel nicio şansă să îşi atragă de partea lor sindicatele din minerit şi energie, aflate sub mâna lui Condescu.

Noroc sau nu, câştigătorii alegerilor din Gorj, în ultimii ani, au fost decişi de Marin Condescu. Chiar dacă s-a spus că aportul electoral al lui Condescu în zonele miniere a fost uneori de mică importanţă procentuală, sindicalistul a avut grijă să îşi negocieze inclusiv pierderile înainte de adunarea voturilor. Aşa că, în final, a mai fost necesar ca Marin Condescu să pozeze pe scenă alături de Băsescu ca sindicaliştii săi să priceapă mesajul.

Salariile minerilor, bat voturile

2299maximAlegerile bat iar la uşă iar povestea, ca orice story de succes, se repetă. Condescu iar va decide cu cine votează sindicaliştii, iar câştigătorii par că se ştiu de acum. Astfel, întrebat dacă sindicaliştii sunt mulţumiţi de partidul aflat la guvernare, adică de PDL, Condescu a răspuns: “noi suntem, într-un anumit fel, liniştiţi de locurile de muncă şi de salariile care nu sunt cât ar trebui, dar sunt peste media de economie”. Întrebat apoi dacă există vreo posibilitate de schimbare politică pentru alegerile de anul viitor, Condescu, a răspuns, zâmbind, doar “nu comentez”. Astfel că, deşi useliştii ar fi aşteptat un răspuns afirmativ, nu l-au primit, Condescu părând pregătit să joace tot cu portocaliii.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here