Şi a fost Ziua a şaptea – Ziua lui „Zeus”, ex-vaporeanul!

704

Biblia şi alte cărţi sfinte ne descriu facerea lumii. Dacă greşesc, o fac din nepricepere şi lipsa unor lecturi prea avizate în domeniu. Încât, sper să fiu iertat. Conform cărora Dumnezeu, s-a odihnit în Ziua a şaptea, cea botezată Duminică. În care oamenii se roagă şi nu trebăluiesc, sub nici un chip. Spre ruşinea mea, ieri n-am fost la Biserică. Voi merge la Biserica Sfântul Nicolae din Drăgoieşti, duminica viitoare. Să ascult slujba ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

M-am văzut la o cafea, băută de mine cu bunul amic Col(r) Ion Giura. Domnia sa era după a doua cafea şi am tăsfăsuit niţel. Pe diverse teme. Grăbit, apoi, a merge la slujba din redacţie, am fost sunat de un alt amic. Prin care-mi amintea că duminica de ieri coincidea cu Ziua lui Zeus. Sigur, ştiţi despre care Zeus e vorba în propoziţia anterioară.
Un Zeus ce se autodeclara astfel, probabil după mai multe păhărele de Johny Walker sau ceva similar. Dar la fel de bun. Mă chiorăsc pe internet şi bag de seamă că celebra răsfăţată EBA şi-a felicitat părintele(în realitate, tatăl, ex-vaporeanul binecunoscut, acela care-a prăduit Flota României!) pe Twitter, cu ocazia zilei de naştere.
Care părinte de fete, pe deasupra, se crede tot preşedintele României, deşi chestia cu Zeus a mai rărit-o, iar cu sprijinul SUA, al Cancelarului Angela Merkel, pe copcă în sondajele şi alegerile din landurile Germaniei, a lui nenea Barroso şi ale domnului Schultz Martin a rămas la Cotroceni. Unii spun că n-ar mai fi preşedinte ales, din moment ce 7,4 milioane de români au votat schimbarea sa din fosta funcţie de preşedinte al României. Mulţi îl cataloghează ca fiind Guvernatorul Coloniei România din Marea UE, care la referendum s-a comportat cu nimic mai brează decât fosta Mare URSS. Între comisarii căreia şi actualii comisari ai UE, precum Madam Reding, nu-i nicio deosebire.
A fost chef mare, la Castelul Foişor din Sinaia. Prea multe nu se cunosc, presa nefiind admisă la petrecere. Bineînţeles, n-au lipsit liderii cei mai portocalii, în frunte cu Şeful de campanie electorală al ARD(în care alianţă, portocaliii sunt Moţ!), numitul Adriean Videanu, care încă n-a dat ochii cu Justiţia, şi Madam Anca Boagiu, ex-ministru al transporturilor. De Elena Udrea nu se cunoaşte o iotă, dar nici n-a fost dată dispărută ori, ferească Cel de Sus, în urmărire generală. Despre Sorini Blenari şi Danieli Morari, primul urmărit, celălalt făcut scăpat în şef al Parchetului General, iară nu ştim nimic. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, n-a trimis mesaje scrise spre preşedinţie. Numai că dacă Guvernatorul BNR nu urează, el somează: „Trecerea la euro în 2015 nu mai intră în discuţie!” Ca unul ce se pricepe, uite că-şi permite a-l contrazice pe Zeus! Picanteriile au apărut în declaraţia originalului liberal Ludovic Orban: „Nu am ce să-i urez lui Băsescu! Să-i ureze Udrea, Flutur, Pinalti, Anastase şi Ridzi!” Corect. I-am spune şi noi, ca fiecărui muritor, un simplu: „La mulţi ani!” Numai să nu înţeleagă spusele noastre pe dos! Deşi nu l-am votat, nu vrem moartea păcătosului, ci îndreptarea sa.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here