Sentință pentru tânărul acuzat că cerea bani și favoruri sexuale pentru ascunderea unor fotografii

551

Magistrații de la Judecătoria Târgu-Jiu au stabilit, marți, sentința în cazul bărbatului de 31 de ani, din orașul Rovinari, acuzat că a cerut bani și favoruri sexuale unor minore din Gorj, ca să ascundă imagini compromițătoare. Acesta a fost trimis în judecată pentru șantaj. Magistratul de caz l-a condamnat la trei ani și două luni de închisoare, Bogdan Buzatu fiind obligat să plătească victimelor și 60.000 de lei daune morale. Hotărârea nu este definitivă, însă prima instanță menţine starea de arest la domiciliu a inculpatului, până la verdict.
Acesta a fost reținut pe 5 iulie, iar a doua zi Judecătoria Târgu-Jiu i-a impus “să nu părăsească imobilul din orașul Rovinari, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi să se supună unor restricţii stabilite de acesta, dar și să nu comunice cu persoanele vătămate”. Faptele ar fi fost comise în perioada iunie-iulie. Tânărul fără ocupație le-ar fi cerut elevelor sume cuprinse între 150 și 200 de lei, avertizându-le că, în caz contrar, vor fi postate pe rețelele de socializare imagini intime, din dormitor, cu acestea și foști prieteni ai adolescentelor.
“Inculpatul Buzatu Bogdan Dumitru a pretins și primit favoruri de natură sexuală și materială de la trei persoane vătămate, în schimbul împiedicării divulgării unor date compromițătoare pentru acestea. Procurorul a dispus reținerea și, fiind propus instanței pentru arestare preventivă, Judecătoria Târgu-Jiu a dispus arestarea la domiciliu a acestuia”, a precizat, în timpul cercetărilor, procurorul Laurențiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru Gorjeanul. Trei minore s-au constituit ”parte vătămată” în dosar, acestea fiind reprezentate de părinții lor.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here