Se tem că Oceanul Pacific i-ar putea „înghiţi”

398

KiribatiPe fondul temerilor legate de modificările climatice la nivel mondial, liderii micuţei ţări insulare Kiribati au conceput un plan neobişuit. Aceştia vor să mute întregul stat în Fiji.

Oamenii se tem că micuţa insulă ar putea fi înghiţită de Oceanul Pacific.

 

Anote Tond, preşedintele din Kiribati, a declarat că intenţionează să achiziţioneze în numele statului un teren de aproximativ 25.000 de kilometri pătraţi în Fiji.kiribati1Terenul ar putea fi achiziţionat contra sumei de 9.6 milioane de dolari. “Pentru persoanele de vârsta mea, mutatul poate fi o opţiune, însă generaţia tânăra va fi obligată să se mute. se-tem-ca-oceanul-pacific-i-ar-putea-inghiti-un-stat-intreg-va-fi-mutat-om-cu-om-136171Va fi o chestiune de supravieţuire”, a explicat preşedintele statului cu o populaţie de 103.000 de locuitori.

Kiribati, fostă colonie britanică, este o naţiune independentă din anul 1979. Kiribati se află în pericol din cauza schimbărilor climatice care au dus la creşterea nivelului Oceanului Pacific. Atolii din care este format arhipelagul se află la doar câţiva centimetri deasupra nivelului mării.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here