Scrisoare către cititori

580

De preferinţă, nu agreez prea tare discuţiile cu necunoscuţi. Deplasându-mă ieri spre Târgu Jiu, cu o ocazie, o doamnă din faţa mea se plângea de ceasul morţii că anul acesta vor fi patru tururi de scrutin. Pe moment, m-am speriat şi am crezut oare cumva că a greşit socoteala. Ei bine, nu!

Deşi se putea ghici uşor că-i cântă-n strune preşedintelui suspendat, am lăsat-o în pace. Nici eu şi nici dânsa nu aveam cum dovedi că nu l-am votat. Deşi ţin bine minte ce-am făcut, iar singura greşeală ce mi-o imput la alegerile prezidenţiale fiind aceea din 20 mai 1990. A greşi este omeneşte. Aşa mi-am zis, dar n-a existat niciodată să nu mă prezint la vot. Am rugat-o să mă lase-n pace şi nu mă interesează opiniile domniei sale, mai ales că ale mele sunt în totală contradicţie cu ale pedelistei din Tismana. Una cu boicotul în creier, inoculat de şefii supremi portocalii, dar spălată pe dinţi, adică extrem de civilizată. În comparaţie cu caţele preşedintelui suspendat. Şi ele tot femei, dar spurcate la gură! Şi caţe, precum Monica Macovei, uneori şi Sulfina Barbu…
N-aş vrea şi poate nici n-aş fi capabil să spun vorbe mari. În motto-ul de astăzi, ultima zi de apariţie a ziarului dumneavoastră de suflet, am preluat două versuri dragi mie din Imnul Naţional al României. Şi, pronie cerească, astăzi se aniversează nişte ani de la data de 29 iulie 1948 când pe muzica lui Anton Pann şi pe versurile transilvăneanului Andrei Mureşanu, în Parcul Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea s-a intonat acest superb cântec. Devenit mai târziu Imnul României. Rogu-vă să-l acceptaţi şi iubiţi precum francezii Marseilleza. Nu ştiu dacă nu cumva aşa a vrut Dumnezeu să se potrivească! Şi mai fac remarca următoare, ziua de 29 iulie 2012 ar putea deveni mai importantă decât 22 decembrie 1989. Când patria română s-a scuturat de jugul comunist. Înfierat fals de Tătucul Băsescu. Un monument de minciună, actorie de joasă speţă şi înşelătorie. Toate în dauna intereselor naţionale.
Omul cu mare greutate în Guvernul Ponta este, fără discuţie, vicepriministrul şi, în acelaşi timp, ministrul Finanţelor Publice Florin Georgescu. Un universitar şi prim-viceguvernator al BNR, credibil din toate punctele de vedere. Ei bine, Florin Georgescu ne-a anunţat că România are în 2012 o creştere economică de 1,5% şi se încadrează în cotele de deficit impuse de FMI şi organismele internaţionale.
Având, pentru prima dată şi un plus la recuperarea imensului deficit comercial. Semn că datoria externă se va recupera încet, greu dar sigur. Dacă măsurile actualului Guvern Ponta se vor intensifica. Şi mai ales depinde de dumneavoastră, de prezenţa domniilor voastre la urne. Indiferent cu cine veţi vota. Mă bucur că aţi avut răbdare să citiţi aceste mici rânduleţe, ca de la suflet la suflet. Eu rugându-Vă, chiar implorându-Vă, stimaţi cititori, să mergeţi duminică la vot. De la ora7:00 la ora târzie din noapte 23:00. Dar, cum bine se ştie, niciodată nu e prea târziu.
Duminică poate fi Ziua Renaşterii României!

Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here