„Şcoala Altfel” la Jandarmeria Gorj

547

Pe tot parcursul săptămânii trecute, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj a desfăşurat diferite activităţi în cadrul programului „Şcoala Altfel”.

În programul zilei de vineri, 11 aprilie, de exemplu, au fost incluse următoarele activităţi: prezentarea materialelor specifice de intervenţie din dotarea jandarmilor gorjeni, prezentarea ofertei educaţionale, prezentarea autovehiculelor de intervenţie şi ATV, distribuirea de pliante, exerciţii dresaj şi de disciplină, precum şi de interacţiune a elevilor cu câinii de serviciu, realizarea de fotografii grup cu elevii. La aceste activităţi au participat ofiţeri şi subofiţeri din structurile operative ale unităţii şi din compartimentele specifice din comandamentul unităţii de Resurse Umane, Tehnic, Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi Informare, relaţii publice şi cu publicul. DSC08420„Elevilor din cadrul mai multor instituţii de învăţământ preuniversitar din municipiul Târgu-Jiu, care au venit însoţiţi de cadre didactice, le-a fost prezentată şi activitatea de zi cu zi a jandarmilor, aceştia  fiind foarte receptivi şi adresând numeroase întrebări. Au fost expuse în cadrul acestei activităţi şi maşini de intervenţie cu dotarea aferentă, ATV utilizat în cadrul structurilor montane.

DSC_0021De asemenea, au fost distribuite pliante care conţin recomandări pentru prevenirea faptelor antisociale şi principalele misiuni ale Jandarmeriei Române, reguli de comportament în şcoală şi societate, iar tinerii interesaţi să urmeze o carieră militară au fost informaţi cu privire la admiterea în instituţiile militare de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here