Scandal pe gaură, între Puterea și Opoziția din CL Motru

468

Ședința de Consiliu Local de la Motru, care a avut loc, la finalul săptămânii trecute, a fost una în care majoritatea și-a impus proiectele, unul având legătură chiar cu o promisiune a actualului primar PNL de micșorare a impozitelor și taxelor în localitate. Proiectul în cauză a stârnit însă discuții între Opoziție și Putere, prima considerând că scăderea produce un deficit major, mai exact o gaură la buget, de 2 milioane de lei, iar a doua că deficitul este infinit mai mic, dar ajută contribuabilii.

În campania electorală pentru alegerile locale, actualul edil de Motru, Gigel Jianu, promitea printre altele să realizeze un parc industrial, să atragă investitori autohtoni și să scadă impozitele și taxele pentru cetățeni și investitori. “Prioritate în acest parc au investitorii autohtoni. Este imperios necesar să-ţi ajuţi investitorii locali care, în ultima vreme, au fost năpăstuiţi, dar nici nu i-am auzit plângându-se în sensul ăsta. O altă măsură care trebuie luată pentru ei este reducerea taxelor şi impozitelor locale”, a mai spus Gigel Jianu, în aprilie 2016, pentru un ziar local.
Chiar dacă Puterea nu i-a revenit edilului liberal, Consiliul Local a reușit, joi, să-i realizeze primarului una dintre aceste promisiuni. Proiectul a fost propus însă de PSD și aprobat de majoritatea din CL Motru, lucru care a stârnit nemulțumiri. Marea supărare este gaura creată bugetului local, adică deficitul ce va fi creat de punerea în practică, din ianuarie, a acestui proiect.
“Propunerea creează un deficit, o gaură la bugetul local de aproape 2 milioane de lei. Avându-se în vedere situația în care ne aflăm, un astfel de deficit este groaznic pentru un buget local. Voi ataca proiectul de CL”, a declarat edilul Jianu.
Puterea reprezentată de Cosmin Morega susține contrariul, subliniind că majoritatea face doar lucruri bune pentru cetățeni. “Acel proiect inițiat practic este o promisiune de-a primarului din campania electorală. Dacă dânsul consideră că este corect să atace tocmai ce a promis el că va face pentru cetățeni, dacă iasă primar, să o atace”, a specificat și viceprimarul Morega, subliniind că deficitul în cauză este infinit mai mic decât cel prezentat de Jianu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here