Sate inundate şi fără curent electric

304

Mai multe sate din Gorj au fost afectate de inundaţii sau avarii şi întreruperi de energie electrică din cauza fenomenelor meteorologice deosebite manifestate în ultimele zile. Satele Moi, Vlăduleni, Peşteana şi Bâlteni au rămas în pană de curent dar au avut şi de suferit şi din cauza inundaţiilor. La Samarineşti a avut loc o situaţie similară, inundaţiile afectând 100 de hectare de teren al localnicilor.

Din cauza condiţiilor meteorologice deosebite manifestate în ultimele zile în Oltenia, compania de electricitate CEZ Distribuţie anunţă avarii şi întreruperi de energie în două sate Moi şi Vlăduleni ce aparţin comunei Bâlteni, din Gorj. „Echipele CEZ Distribuţie continuă să monitorizeze şi să gestioneze starea reţelelor de distribuţie a energiei electrice depunând toate eforturile necesare pentru înlăturarea defectelor şi restabilirea alimentării cu energie electrică a tuturor locurilor de consum afectate”, spun reprezentanţii companiei.
Edilul localităţii Bâlteni, Gheorghe Păsărin, confirmă problemele cu care se confruntă localnicii din localitate. “De dimineaţă au avut loc întreruperi de energie electrică în satele Peşteana, Vlăduleni, Bâlteni. Nici la primărie nu am curent electric, problemele se pot remedia, în două minute, într-o oră sau în cinci ore. Alte incidente majore nu au existat în afară de acea inundaţie din satul Peşteana-Jiu, unde a ajuns apa pe o porţiune de 15- 20 de hectare de teren, fiind afectate 7, 8 gospodării. Apa a ajuns în grădinile oamenilor şi doar la o parte în gospodării”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul localităţii Bâlteni.
Situaţia este mai gravă la Samarineşti unde circa 100 de hectare, pe care oamenii cultivă grâu, porumb sau lucernă au fost inundate.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here