Şase militari italieni au fost ucişi şi alţi trei răniţi, într-un atentat la Kabul

437
atentat-kabul-onu-400-x-300Şase militari italieni au fost ucişi şi alţi trei răniţi, într-un atentat sinucigaş la Kabul, revendicat de talibani, care s-ar fi soldat în total cu moartea a cel puţin opt persoane. Ministerul italian al Apărării a anunţat că şase militari italieni au fost ucişi şi alţi trei răniţi, în atentatul din capitala Afganistanului. Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat atentatul sinucigaş, soldat în total cu moartea a cel puţin opt persoane.

Trupul mutilat al unui militar străin, se afla în spatele vehiculului blindat care arbora un steag italian. Doi militari NATO l-au acoperit ulterior cu un sac din plastic albastru.
Trupurile mutilate a cel puţin doi civili au fost urcate într-o ambulanţă civilă, potrivit unui jurnalist al AFP.
Militarii NATO, italieni şi olandezi, au recuperat trei cadavre din vehiculul blindat şi le-au acoperit cu saci negri folosiţi pentru a transporta morţii.
„A fost un atac al unui kamikaze la bordul unei maşini-capcană. Pentru moment, doi civili au fost ucişi şi nouă răniţi, dar numărul ar putea creşte întrucât nu putem verifica spitalele”, a declarat Sayed Abdul Ghapar Sayed Zada, care conduce ancheta poliţiei din Kabul. Atacul „a vizat forţele italiene, care au suferit pierderi”, a adăugat acesta.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ahmad Farid Raaid, „în total trei civili au fost ucişi şi 38 răniţi”.
Selecţie Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here