Şase gorjeni au trecut de proba eliminatorie a concursurilor de admitere la INM şi în magistratură

668

Doar şase dintre cei 155 de gorjeni admişi anul acesta să participe la concursurile de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi în magistratură au reuşit să treacă de proba eliminatorie a acestor examene. Trei dintre aceştia au obţinut punctajul necesar la concursul de admitere în magistratură, iar ceilalţi trei vor merge mai departe la concursul de admitere la INM.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii tabelele cu rezultatele obţinute de candidaţi la proba eliminatorie din cadrul concursurilor de admitere în magistratură şi la INM. În cazul ambelor concursuri, proba eliminatorie s-a desfăşurat în data de 31 august şi a constat într-un test tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Pentru a fi declaraţi admişi, candidaţii trebuiau să obţină minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7. La concursul de admitere al Institutului Naţional al Magistraturii, au fost admişi să participe 117 gorjeni, însă doar trei dintre aceştia au reuşit să obţină punctajul necesar la proba eliminatorie: Ciocoiu Adrian Ovidiu (81 de puncte), Stamatescu Alexandru – Andrei (76 de puncte) şi Ghinoiu Ionuţ (70 de puncte). Alţi trei gorjeni au reuşit să treacă de proba eliminatorie a concursului de admitere a concursului de admitere în magistratură, concurs la care au fost admişi să participe iniţial 38 de candidaţi din judeţul Gorj. Aceştia sunt: Vlăduţescu Gheorghe (79 de puncte), Talianu Felicia Alina (77 de puncte) şi Cornescu Iuliana (74 de puncte).

Următoarea probă, pe 14 septembrie
Următoarea probă din cadrul celor două concursuri se va desfăşura în data de 14 septembrie şi va consta într-un test de verificare a raţionamentului logic. Cea de-a doua etapă a celor două concursuri va consta în susţinerea unui interviu care cuprinde: elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat şi susţinerea orală a acestuia şi analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei. În cazul examenului de admitere la INM, această etapă se va desfăşura în perioada 26 septembrie – 5 octombrie, iar în cazul concursului de admitere în magistratură, în perioada 6 – 14 octombrie. Rezultatele finale ale concursului de admitere la INM vor fi afişate în data de 7 octombrie 2014, iar cele ale concursului de admitere în magistratură pe 16 octombrie. Reamintim că examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii se organizează pentru ocuparea a 160 de locuri de auditori în justiţie, din care 80 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, şi 80 pentru ocuparea funcţiei de procuror, în timp ce concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea a 26 de posturi de judecător şi 10 posturi de procuror.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here