Sarah Palin demisionează oficial din funcţia de guvernator al statului Alaska

605
sarah-palinSarah Palin, fosta candidată la vicepreşedinţia Statelor Unite în tandemul republican, a renunţat oficial la funcţia de guvernator al statului Alaska, fără a dezvălui proiectele sale de viitor.
În cursul ceremoniei desfăşurate la Pioneer Park din Fairbanks, al doilea oraş ca mărime din Alaska, Sarah Palin, în vârstă de 45 de ani a predat conducerea statului adjunctului său, Sean Parnell.
Palin, cel mai tânăr guvernator al statului Alaska şi prima femeie care a ocupat această funcţie, a apărut pe scena politică federală după ce a fost desemnată de John McCain drept partenerul său politic în cursa pentru Casa Albă, în 2008.

Discursul său direct a sedus electoratul de bază republican în timpul campaniei, dar gafele şi declaraţiile stângace i-au afectat credibilitatea.
De la anunţul demisiei sale, la începutul lui iulie, speculaţiile privind eventualele sale ambiţii naţionale continuă să apară, în special în privinţa posibilităţii ca aceasta să devină candidatul republican la următoarele alegeri prezidenţiale din 2012.
Ea nu a dezvăluit nimic din intenţiile sale. Ultimele sale cuvinte în calitate de guvernator au fost consacrate bilanţului său, marcat în special de creşterea taxei pe profiturile petroliere sau o nouă legislaţie privind etica.
Aceasta din urmă s-a întors însă împotriva lui Palin, costând-o aproape 20 de urmăriri pentru lipsă de etică şi abuz de putere în timpul mandatului.
În cadrul discursului său, Sarah Palin, care s-a descris în timpul campaniei prezidenţiale drept „un pitbull cu ruj pe buze”, le-a cerut locuitorilor din Alaska să „reziste aservirii marelui guvern central”, referindu-se probabil la planul de susţinere economică decis de preşedintele Barack Obama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here