Şapte morţi şi 44 de răniţi în urma unui accident rutier în Croaţia

405

Şapte persoane au murit şi 44 au fost rănite într-un accident de autocar înmatriculat în Cehia produs pe o autostradă din Croaţia.

„Autocarul înmatriculat în Cehia a lovit un parapet şi s-a răsturnat”, a declarat Direcţia naţională de salvare (DUZS), precizând că accidentul a avut loc în apropierea unui tunel din Sveti Rok, la circa 230 de kilometri sud de Zagreb. La bordul autocarului se aflau 50 de persoane, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Kristina Maodus. Potrivit acestei televiziuni, toţi pasagerii sunt cetăţeni cehi.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Gospic (sud), de unde cei cu răni grave au fost transferaţi cu elicopterul la Zagreb, potrivit DUZS.

Accidentul a avut loc pe o autostradă care leagă Zagreb de Split, un port situat în centrul coastei adriatice a Croaţiei. Autocarul, care se îndrepta către Split, a lovit mai întâi gardul metalic ce desparte cele două sensuri, apoi un parapet din beton.

Croaţia este vizitată anual de aproape zece milioane de turişti străini, dintre care sute de mii de cehi, care merg în special pe litoral.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here