S-au urcat beţi la volan

368

politisti trafic (9)Dosare penale şi amenzi. Asta le-a adus Iepuraşul mai multor conducători auto, prinşi de poliţiştii rutieri la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Gorj, în această perioadă, 15 persoane au rămas fără permisul de conducere, fiind sancţionate contravenţional cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, şi au fost întocmite 9 dosare penale.

În perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere nedorite. O atenţie deosebită a fost acordată prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool. „În perioada 14 -16 aprilie 2012, poliţiştii rutieri au depistat în trafic mai mulţi conducători auto care s-au urcat la volan în stare de ebrietate, neconştientizând pericolul la care se expun atât ei cât şi ceilalţi participanţi la trafic. Au fost identificate în trafic 15 persoane care au fost sancţionate contravenţional cu amendă (cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă) şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată, au fost constatate 8 infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane având o alcoolemie peste limita legală şi o infracţiune de refuz, împotrivire sau sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Primul pe lista şoferilor cu dosar penal a ajuns un tânăr de 20 de ani din Turceni, prins la volan în data de 14 aprilie, cu o concentraţie de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat. Dacă duminică şoferii au fost ceva mai atenţi, nu la fel au stat lucrurile şi luni, când poliţiştii rutieri au prins şase conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Cercetat pentru că a refuzat să sufle în etilotest

În seara zilei de 15 aprilie, poliţiştii din Turceni au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 673 Turceni, se deplasează un autovehicul al cărui şofer este sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au oprit autoturismul însă conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, oamenii legii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz, împotrivire sau sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here