Ruşinea ruşinii

806

De parcă şi aşa viaţa noastră cea de toate zilele n-ar fi din ce în ce mai grea, ne mai acresc şi înrăiesc zilele aşa-zişii conducători-jucători. Se uită mult prea uşor dificultăţile prin care trece nu doar România, ci şi lumea întreagă. Cea de azi. Lui Angela Merkel îi sunt zilele numărate, iar partidul ei conservator şi popular pierde alegerile în toate landurile Germaniei. Nici lui Barak Obama nu-i este prea bine! Iar Silvio Berlusconi a căzut mai demult. Chiar înaintea altui partizan al austerităţii inumane.

Am impresia că se neglijează criza economică mondială şi mai ales efectul schimbărilor climatice. Care vor creşte preţurile la alimente. Iar mâncarea este noul petrol, în vreme ce pământul e noul aur. Din cauza asta, cu siguranţă, s-au repezit străinii – unguri, italieni, arabi ori oameni din Israel – să cumpere pământurile României. Culmea ruşinii, ori ruşinea ruşinii au apărut declaraţiile bezmetice ale fostului şi actualului preşedinte Jucător – fost suspendat de două ori – prezentate în faţa diplomaţilor români. El crede că simbolizează România, fără a ţine deloc seama – ca şi CCR! – de faptul că 7,4 milioane de cetăţeni au votat pentru destituirea lui. A celui care-a dus ţara în marasmul actual, după o neruşinată „domnie” de opt ani! Nici declaraţiile sfruntate ale lui Nicolae Ceauşescu de după evenimentele de la Timişoara parcă n-au fost atât de cinice şi neruşinate. Nu doar guvernările au fost groaznice din 2008 încoace, cu dese remanieri şi reşapări ale Guvernelor PreşBăsescu-Boc I-VI, în care al doilea era numai un aghiotant servil şi umil, ca orice pedeleu mărunt. Numai în ultimii trei ani şi jumătate datoriile externe ale României au crescut înfiorător, încât nici trei-patru sau chiar cinci generaţii de locuitori ai României nu vor scăpa de ele. Iar partizanul şi aducătorul FMI – principalul cămătar, cu acte în regulă, al lumii – la Bucureşti şi pe capul României nu-i altul decât Traian Băsescu. Adică acel cinic preşedinte ce se bagă peste Guvern şi, evident, peste ministerul de Externe. Glăsuind în gura mare, ca să audă toată lumea şi deci şi Occidentul cât de capră stă El. Care se bazează pe CCR, CSM, Parchetul General şi Serviciile de Informaţii. Măcar Nicolae Ceauşescu nu se lăuda că lucrează ca Traian Băsescu, în văzul lumii, cu Parchetul General şi Serviciile de Informaţii. De aceea, Nicolae Ceauşescu a căzut! Şi pare acum un mic copil în comparaţie cu sistemul diabolic aflat la discreţia actualului dictator. Şi ne mai mirăm că 87% din populaţia României nu mai are încredere în partidele politice, după cum afirmă IRES – Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie. Încrederea în DNA-ul lui Daniel Morar, de fapt al preşedintelui-jucător, încrederea repondenţilor este de numai 40%, IAR NIVELUL ÎNCREDERII ÎN Justiţie a scăzut până aproape de nivelul broaştei. Acea (In)Justiţie tot reformată de cuplul Traian Băsescu-Monicuţa Macovei şi continuată de urmaşul acesteia, ministrul Cătălin Predoiu, vărul Elenei Udrea. Au dreptate şi senatorii liberali Dan Radu Ruşanu, dar mai ales Varujan Vosganian care-i cer primului ministru, Victor Ponta, măcar să încerce a-i ţine piept preşedintelui-jucător, Traian Băsescu.
Ion Predoşanu

P.S. Presa serioasă, în care cei intervievaţi de IRES mai au încredere, susţine următoarele: Încă de pe 3 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă a (re)trimis preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, un nou Cod Electoral conform căruia prevederile legate de demiterea preşedintelui nu conţin prag de participare. Anul trecut, Roberta Anastase, preşedintele CD, fostă Miss România, a dosit acest Cod Electoral. Dacă în următoarea lună el va fi votat de Parlament, o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, preşedintele-jucător cu care e imposibil de coabitat, poate fi urmată de o demitere sigură chiar pe 9 decembrie 2012!(Ion Predoşanu)
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here