Rusia „are întrebări serioase” privind obiectivul scutului antirachetă american în Europa

373
scut-antirachetaRusia „are întrebări serioase” cu privire la obiectivul real al amplasării unor elemente ale noului scut american antirachetă în Europa, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Andrei Nesterenko.

„Avem în continuare întrebări serioase privind adevăratul obiectiv al sistemului american antirachetă”, a precizat Nesterenko în cadrul unei conferinţe de presă.
„Vom continua să ne opunem tuturor actelor îndoielnice şi unilaterale care pot avea un impact negativ asupra securităţii internaţionale”, a afirmat el.
România a anunţat recent că este pregătită să găzduiască pe teritoriul său elemente ale scutului american antirachetă, care este din nou un motiv de divergenţe între Moscova şi Washington. Rusia a criticat primul proiect al scutului antirachetă din Europa, elaborat de administraţia preşedintelui american George W. Bush, afirmând că acesta reprezintă o ameninţare pentru securitatea ţării. Noul sistem, prezentat în septembrie 2009 de administraţia lui Barack Obama, în urma unei reevaluări a ameninţării balistice iraniene, este destinat contracarării rachetelor cu rază de acţiune scurtă şi medie.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here