Rudele gorjeanului declarat mort de autoritățile din Italia se pregăteau de înmormântare când au aflat că este în viață

475

De ziua onomastică a bărbatului de 35 de ani, din satul Curtișoara, declarat mort de autorități după tragedia din Italia, rudele au primit cea mai importantă veste, aceea că Marian Roșca este în viață și se află în comă, la spital. Descoperirea a fost făcută de fratele său, care a mers la morgă pentru identificare și a constatat că nu este acolo. La Bumbești-Jiu, sora lui Marian se pregătea, miercuri, pentru înmormântare și căuta un loc de veci, în momentul în care a fost anunțată că s-a făcut o greșeală.

Marian Roșca se afla, marți, pe podul din Genova, atunci când acesta s-a prăbușit. Informația că este în viață a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.  „Având în vedere dificultățile majore întâmpinate de autoritățile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident și ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetățenilor afectați, s-a constatat faptul că primul dintre cetățenii români declarat ca decedat de către autoritățile italiene, la data de 14 august 2018, este în viață și este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova. Eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neînsuflețit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză. Autoritățile italiene vor efectua procedurile necesare pentru îndreptarea erorii și a deciziei prin care a fost constatat și declarat decesul cetățeanului român. În acest scop, reprezentanții echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe lângă autoritățile locale. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului general al României la Torino acordă asistență familiilor celor doi cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular aflați la fața locului își continuă activitatea de asistență și mențin în permanență legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele”, se precizează într-un comunicat al MAE.

„Autoritățile italiene au făcut o confuzie, nu a murit. Este în viață. Grav rănit, dar trăiește. Doamne ajută să te faci bine!”, este mesajul postat de un prieten pe pagina de Facebook a lui Marian.

Familia tânărului locuiește în Curtișoara, sat în care bărbatul de 35 de ani și-a construit o casă. Acesta lucrează de aproximativ un an ca șofer, în Franța, iar marți, în momentul în care s-a prăbușit un segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia, se afla la serviciu. 39 de persoane au murit în urma evenimentului.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here