Reținuți pentru furt

454

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Polovragi și un bărbat de 27 de ani, din Baia de Fier, au ajuns, marți, în arest, sub acuzația de furt calificat. Poliția a fost sesizată de o femeie de 72 de ani, din comuna Baia de Fier, care a anunțat că “persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri din locuința unei rude”.
“La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat faptul că autori necunoscuți au pătruns, prin efracție, în casa nelocuită a unei femei de 53 de ani, din comuna Baia de Fier, care este plecată în străinătate, de unde au sustras un TV LCD, un motoferăstrău și o motocoasă.
La data de 23 mai, în urma activităţilor desfășurate de poliţiști au fost identificați autorii furtului, un tânăr de 23 de ani, din comuna Polovragi și un tânăr de 27 de ani din comuna Baia de Fier.
Față de cei doi tineri s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Ieri, suspecții au fost prezentați la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, cu propuneri legale.

Hoți prinși după 11 zile
Furtul de la Baia de Fier nu este singurul înregistrat în această lună în județul Gorj. Pe 12 mai, un bărbat de 67 de ani, din Runcu, a sesizat faptul că hoții i-au furat 15 metri de plasă de sârmă care împrejmuia un teren din localitate, prejudiciul fiind de aproximativ 150 de lei. Autorii au fost prinși după 11 zile.
“La data de 23 mai, în urma activităţilor desfășurate de poliţiști au fost identificați autorii furtului, doi bărbați de 28 și 42 de ani, ambii din comuna Runcu, prejudiciul fiind recuperat și restituit persoanei vătămate. Cercetările continuă cu autorii în stare de libertate”, a mai precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj. Tot marți, un bărbat de 71 de ani, din Runcu a sunat la 112, anunțând că “persoane necunoscute i-au sustras o motocositoare pe care a lăsat-o neasigurată în curtea unui imobil situat în comuna Runcu, cauzându-i un prejudiciu de circa 2.000 de lei”.
Autorul furtului este un vecin în vârstă de 41 de ani. Bunul a fost recuperat şi restituit proprietarului, suspectul fiind cercetat în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here