Reţeaua proxeneţilor englezi are încă 4 arestaţi preventiv

290

Procurorii DIICOT de la Târgu-Jiu au continuat cercetările în dosarul deschis la începutul lunii martie cu privire la reţeaua de proxeneţi care duceau ilegal fete, inclusiv minore, pentru a se prostitua într-un bar din Londra, aceştia reuşind acum să obţină încă patru mandate de arestare preventivă. Tribunalul Gorj a emis mandatele pe numele celor patru, la cererea anchetatorilor, după ce, cu circa două săptămâni în urmă, au venit la Târgu-Jiu omologi din Anglia ai procurorilor DIICOT. Anterior, procurorii gorjeni fuseseră la englezi pentru a se interesa la faţa locului cum stă treaba, la vremea respectivă vorbindu-se de noi arestări care vor avea loc până la Paşti, procedura de aducere la Târgu-Jiu a suspecţilor fiind destul de complicată, mai ales că unii sunt implicaţi în alte dosare penale instrumentate de englezi şi nu au voie să părăsească Londra.

Acum procurorii DIICOT au reuşit să obţină mandate pentru două fete şi doi băieţi din reţeaua respectivă, unii dintre ei fiind domiciliaţi în apropiere de Londra, unul având chiar o firmă deschisă la englezi. Adelina Ardeleanu şi Ana Maria Dincă sunt cele două tinere care vor sta în spatele gratiilor cel puţin până pe 23 mai, iar ele nu sunt singurele pentru care zornăie cătuşele. „Dispune arestarea preventivă şi a inculpaţilor Dănăiaţă Dumitru şi Băltăţoiu Bogdan Ionuţ pe o perioadă de 30 zile, începând cu data încarcerării, urmând să se emită şi pentru aceştia mandat de arestare preventivă. Admite propunerea de prelungire a arestului preventiv. Prelungeşte arestul preventiv pe o perioadă de 30 zile, începând de la 4 mai 2013 la 2 iunie 2013 pentru inculpaţii Doicaru Constantin Marius, Gornoavă Grigore Alin, Muru Florian şi Mihu Silviu-Alexandru şi de la 3 mai 2013 la 1 iunie 2013 pentru inculpatul Diaconescu Dumitru Daniel”, se arată în decizia magistraţilor gorjeni.
Decizia respectivă nu este definitivă, dar cu greu mai poate fi schimbată la Curtea de Apel Craiova. Sentinţa a fost atacată deja de cei mai mulţi dintre cei arestaţi preventiv, membrii reţelei sperând să fie puşi în libertate de magistraţii din Bănie până la Paşti.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here