Recviem pentru România furată

360

bunila (1)În urmă cu 20 de ani credeam că statul poliţienesc al celui mai iubit fiu al poporului român trebuie să rămână o iluzie. Atunci, miliţieni, securişti activişti de partid şi tot felul de sifonari, vânau minţile ascuţite din popor pentru producţiile lor anticomuniste, fie că erau bancuri, fie că erau scrisori sau alte forme de protest verbal.

Oamenii aceia, o armată întreagă, aveau de păzit ceva ce nu putea face rău nimănui şi întorceau capul la marile furturi girate tocmai de nomenclatură. Micile găinării, cum ar fi fost furtul a două drugi de porumbi (a doi ştiuleţi), a unei sacoşe de mere sau de gutui, erau pedepsite exemplar, cu luni şi ani de puşcărie. Vreme de vreo 10-15 ani, găinăriile s-au dezvoltat în România, la fel ca şi plaja hoţilor. Românii cinstiţi au rămas puţini şi din ce în ce mai săraci. Treptat, treptat, garniturile politice s-au dedat la furtul voturilor, deoarece aveau nevoie de putere pentru a desăvârşi tehnica hoţiei generale. Conform cutumei „hoţul neprins, negustor cinstit”, ţara s-a umplut de hoţi de lux, cu averi inexplicabile şi demne de Guinness Book. De două, trei zile se vorbeşte cu nonşalanţă despre un furt de muniţie dintr-un tren special, păzit de o garnitură de jandarmi, destinat însă unei afaceri comerciale cu un stat vecin. Trenul a oprit la Stăneşti ca să poată mecanicul face un amărât de ciubuc, adică vreo 200 de lei, maxim 250 de lei, din care să-şi facă eventuale cumpărături de peste graniţă. Jandarmii s-au jucat de-a paparazzi, pentru că sunt şi ei în tensiune, datorită unui val de concedieri care tocmai au început, pe căldurile astea. Nici unul nu are nici o scuză pentru că se află într-o stare de complicitate, vânzarea motorinei şi jocul de-a paparazzi constituind o stratagemă ieftină pentru mascarea furtului principal. Este clar că cele 4 lăzi de muniţie au fost mult mai bine plătite decât motorina pentru că muniţia este mult mai bine cumpărată de grupările teroriste şi este foarte posibil să existe şi la noi aşa ceva. Dacă Traian Băsescu are o minimă răspundere pentru naţiunea română, trebuie să-i ceară premierului Boc demiterea celor doi miniştrii, Anca Boagiu şi Traian Igaş, şi să-i trimită după gratii pe cei care au însoţit trenul cu muniţie. Dacă nu face acest lucru, n-ar trebui să ne mai mire nici o sancţiune pe care ţara o primeşte pentru funcţionarea într-un sistem economic integrat cum este cel european, sub conducerea unui guvern care poate fi acuzat in corpore de trădare naţională.

NOTĂ: Imnul naţional „Deşteaptă-te române” nu este deloc mobilizator pentru cei aflaţi sub jurământ sau în condiţii de serviciu special. Drept urmare, lecţia de patriotism pe care imnul nostru încearcă să o inducă unor asemenea oameni este inutilă. De aceea, ei ar trebui sancţionaţi exemplar şi fără resentiment.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here