Rectorul Bojincă a demisionat, dar rămâne la cârma UCB

652

Moise Bojincă, rectorul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a deschis, în urmă cu câteva săptămâni, seria demisiilor de la nivelul instituţiei. Înaintarea demisiei rectorului către Senatul universităţii este mai degrabă un “mea culpa”, decât un act unilateral de voinţă, generând şi demisiile prorectorilor, în ultima şedinţă de Senat. Bojincă rămâne însă la cârma UCB, până când îşi va îndeplini măcar o parte dintre sarcinile nerealizate până acum. Contractul său managerial expiră la data de 26 septembrie.

Moise Bojincă a câştigat alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu în martie 2012, procentul obţinut la alegeri fiind 55,12%. În urmă cu câteva săptămâni, Bojincă a decis să demisioneze din funcţia de rector, ca urmare a neîndeplinirii unor sarcini de serviciu. Luând act de demisia acestuia, s-a decis întrunirea Senatului UCB. În cadrul şedinţei de Senat, şi cei doi prorectori, Mihai Cruceru şi Liviu Cîrţînă au demisionat. “Rectorul a demisionat şi, în baza demisiei lui, au plecat şi prorectorii. Constatând că nu se poate lăsa universitatea fără un reprezentant, am decis să prelungim termenul pentru rectorul Bojincă. El nu şi-a onorat multe dintre clauzele incluse în contractul managerial pe care îl are încheiat cu Senatul Universităţii, contract care îi expiră, de altfel, la data de 26 septembrie”, a explicat Adrian Gorun, preşedintele Senatului Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Multiple sarcini neîndeplinite
Potrivit aceleiaşi surse, echipa managerială a UCB nu a gestionat activitatea corespunzător, fiind restante multe dintre responsabilităţile stabilite de Biroul Senatului şi Senatul UCB, din iunie 2014. Totuşi, rectorului i s-a mai acordat o şansă pentru a rezolva o parte dintre sarcinile restante. “Văzând că nu au lucrat mai nimic, am considerat că rectorul trebuie să mai rămână să rezolve din probleme. Prin urmare, i-am prelungit termenul, de pe 26 septembrie până pe 26 octombrie. Practic, rectorul nu şi-a onorat contractul managerial pe care îl are cu Senatul universităţii, contract care expiră la data de 26 septembrie”, a menţionat Gorun.
Demisiile prorectorilor au intrat în vigoare, Ştefan Ghimişi fiind noul prorector. După expirarea termenului limită pe care l-a primit rectorul Moise Bojincă pentru soluţionarea sarcinilor restante, se vor stabili paşii ce trebuie urmaţi pentru constituirea unei echipe manageriale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here