Reactualizarea referendumului(ipoteza optimistă) – Mona Pivniceru pleacă, dar nu se predă Băsescului!

293

Ziua de ieri i-a adus lui Daniel Morar două veşti bune, ambele venite pe filiera încă preşedintelui Traian Băsescu. Şi asta n-ar fi nimic, dar şi lui Traian Băsescu i se cloceşte ceva. Chit că mai mulţi lideri ai USL vorbesc din ce în ce mai vocal despre un nou referendum. Chiar dacă, pe final, vă vom oferi o variantă în care nu va mai fi nevoie de el. Primul ministru a mai spus-o, cândva, că este posibilă ieşirea din scenă a lui Traian Băsescu mai devreme de 2014. Şi se prea pare că are dreptate. Prietenii ştiu de ce!

Se ştia că pe 2 aprilie va expira mandatul de interimar al lui Daniel Morar la şefia Parchetului General. Şi totuşi, Creatorul şi Binefăcătorul acestui procuror albitor de dosare cerute de Naşul lui din suflet s-a gândit să-i mai dea o pâine. Gândindu-se că dăruind primeşti, aşa cum spune o butadă biblică. De ce să treacă din 3 aprilie Daniel Morar la munca de jos. Ca simplu procuror? Nu se făcea. Mintenaş, preşedintele ilegitim al României a mai semnat un decret prezidenţial şi l-a salvat pe protejatul lui, numindu-l de la 9 iunie 2013 judecător la CCR. Unde, deocamdată, e trai nineacă şi va menţine scorul de 6-3 în favoarea lui Băsescu. În aceeaşi zi de marţi, nu de trăznete, dar o zi de marţi neagră pentru ţară, printr-un subterfugiu, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca neajutoratul de Daniel Morar să conducă Parchetul General până pe 8 iunie, dat după care va deveni judecător constituţional. Astea ar fi cele două veşti bune pentru Daniel Morar, a doua venită la „propunerea” aiuritoare a unui procuror general adjunct al PICCJ, adică din partea unei persoane cu o funcţie ierarhic inferioară acelui „ales” pentru o funcţie ierarhic superioară.
Ne-am fi aşteptat ca Traian Băsescu să-şi fi pus omul la DNA, iar în urma acelui pact de coabitare, la Parchetul General să ajungă un om al celuilalt semnatar al Pactului, primul ministru Victor Ponta. Dar încurcate sunt căile Domnului.
În aceeaşi vreme, locatarul ilegal al Cotrocenilor – Traian Băsescu scrie scrisori. Adică se vrea scriitor. A comis Scrisoarea a II-a către Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi către Primul Ministru, Victor Ponta. Cu un plan de acţiune, cică. Dacă va mai ticlui şi Scrisoarea a III-a îl egalează pe marele Eminescu. Cât priveşte Scrisoarea a II-a, Crin Antonescu a declarat că e cazul să-i răspundă primul ministru Victor Ponta, că doar domnia sa a semnat Pactul de coabitare. Ne-au plăcut propunerile ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru viitoarea Constituţie privind viitoarea configuraţie a CCR. Ai cărei membri să fie numiţi în număr egal – deci câte trei – de către cele trei puteri dintr-un stat democratic: Parlament, Guvern şi Puterea Judecătorească(nu de Preşedinţie, cum este acum!)
Şi acum singura veste bună: la anunţarea rezultatelor ultimului referendum s-ar putea afla cifra exactă a populaţiei României, inclusiv a celei cu drept de vot. Şi dacă va fi una corectă, sunt 20 de milioane de locuitori ai României, atunci ar căpăta o altă valoare prezenţa la vot a celor 8,5 milioane de votanţi de la referendumul din 29 iulie 2012, dintre care 7,4 milioane pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Şi astfel, nu ar mai fi nevoie de un nou referendum. Ci de o retragere de onoare a actualului surogat de preşedinte, cum este Traian Băsescu!
Cum aminteam în titlu, ministrul Justiţiei Mona Pivniceru se retrage, dar nu se predă!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here