Răsturnare de situație în cazul șoferului acuzat că a fugit de la locul accidentului! Biciclistul a indus în eroare polițiștii

645

Biciclistul care le-a declarat polițiștilor, vineri, că a fost lovit de o mașină, specificând și numărul acesteia, este cercetat de polițiști. După ce șoferul acuzat pe nedrept s-a trezit cu Poliția la ușă, acesta a susținut permanent că este nevinovat, având ca dovezi în acest sens imaginile surprinse de camerele de supraveghere din fața blocului, care confirmă că autoturismul se afla în parcare în momentul accidentului. Polițiștii spun că, la audieri, biciclistul ar fi recunoscut că i-a indus în eroare. ”La data de 21 mai, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu- Biroul Rutier, în continuarea cercetărilor ce se efectuează privind infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului din data de 18 mai, au constatat faptul că sesizarea penală a fost făcută prin plângere de bărbatul de 43 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, deși cunoștea că aceasta este nereală, în fapt, acesta nefiind acroşat de autoturismul pe care l-a indicat, ci a căzut de pe bicicletă, în momentul în care a încercat să evite trecerea peste o canalizare, din carosabil. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

”Mi-au pus etilotestul în parcare”
Șoferul acuzat pe nedrept a declarat că nici nu a ieșit din casă, după ce s-a întors de la serviciu, în jurul orei 17.00, iar evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 19.30. Polițiștii au mers la locuința acestuia și l-au condus la Poliție, după ce victima a declarat că a văzut numărul mașinii care l-a acroșat. ”Eu eram acasă de la ora 17.00, se vede pe camera că la 16.58 am băgat mașina în parcare. Poliția a venit la mine acasă, la ora 21.30. Mi-au spus să-i însoțesc la mașină, când am coborât mi-au spus că am lovit pe cineva. Au făcut cercetări la fața locului. Și-au întocmit procesele verbale, au venit cei de la Criminalistică. Au făcut poze. M-au întrebat de loviturile de pe mașină. Le-am spus pe care le știam și mi-au arătat un set de zgârieturi pe partea dreaptă a mașinii, de care nu știam. Acum nici nu se mai văd, că le-a spălat ploaia. Mi-au pus etilotestul în parcare, după care m-au condus la spital la probe, mi-au luat prima probă, m-au dus la secție, unde am dat declarație, nu am terminat de dat declarația, m-am întors la spital pentru a doua probă de sânge. M-am întors la secție, pentru a termina declarația și am plecat acasă fără permis. Au spus că au întocmit dosar penal. Le-am explicat foarte clar că am fost acasă, că mașina mea nu s-a mișcat din parcare de la ora 17.00. Totul a pornit de la biciclistul care a spus numărul mașinii mele, modelul, culoarea și l-au adus în parcare să vadă mașina. El când a ajuns în parcare s-a dus direct la mașina mea. Polițiștii și-au făcut treaba. De vină e sistemul, pentru că nu poți să acuzi un om pe declarația unei persoane”, a declarat șoferul din Târgu-Jiu.
L.F

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here