Rasmussen: NATO va avea o forţă rapidă de intervenţie de câteva mii de militari. Alianţa menţine o prezenţă continuă aeriană, terestră, navală pe flancul estic

491

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat, vineri, că NATO a aprobat menţinerea unei prezenţe continue aeriene, terestre şi navale în partea estică a Alianţei, unde va exista un comandament special. Rasmussen, a anunţat crearea unei forţe rapide de intervenţie a NATO, formată din mii de militari care pot interveni în câteva zile în orice zonă, „pentru a susţine aliaţii”.

Rasmussen a anunţat că NATO a aprobat, la summit-ul din Ţara Galilor, un plan de răspuns rapid pentru a întări apărarea colectivă a Alianţei şi pentru a demonstra solidaritatea şi determinarea aliaţilor.

Secretarul general al NATO a menţionat că în prezent mediul de securitate este foarte impredictibil – Rusia atacă Ucraina, în Orientul Mijlociu se manifestă violenţa extremă, iar instabilitatea din Nordul Africii este în creştere.

”În aceste vremuri tulburi, NATO trebuie să fie pregătită pentru a-şi apăra aliaţii, pe toate tipurile de ameninţări”, a continuat Rasmussen.

”Am făcut deja paşi imediaţi pentru a mări apărarea noastră. Astăzi, am decis că vom menţine o prezenţă continuă şi activităţi în aer, pe teren şi pe mare, în partea estică a Alianţei, prin rotaţie”, a anunţat Rassmusen.

Creăm o forţă rapidă de intervenţie de câteva mii de militari pentru a susţine aliaţii

Potrivit lui Rassmusen, decizia de vineri din cadrul Summit-ului NATO reprezintă un mesaj, şi anume că NATO îşi protejează toţi aliaţii, în orice moment.

De asemenea, potrivit Secretarului general al NATO, acesta reprezintă un mesaj şi către cei care atacă orice ţară membră a Alianţei: „Dacă vă gândiţi să atacaţi un singur membru, veţi suporta riposta întregii Alianţe”.

El a mai spus că în contextul în care Rusia atacă Ucraina, NATO trebuie să fie pregătită pentru a lua măsurile pentru a proteja aliaţii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here