Rămescu a reluat greva foamei: “Aşteptările mele din partea ministrului Stroe au fost înşelate”

265

Pentru că nu s-a luat nicio măsură în urma memoriului lui Mihai Rămescu făcut la vârful Ministerului Afacerilor Interne, afaceristul din Motru a intrat vineri, din nou, în greva foamei. Rămescu a declarat, duminică, faptul că nu se aştepta ca ministrul Radu Stroe să nu finalizeze, în timpul anunţat, public, chiar de el, ancheta la IPJ Gorj. Afaceristul nu este însă absurd şi ia în calcul că, întârzierea finalizării anchetei Corpului de Control al MAI s-ar fi putut datorat faptului că cei în cauză au avut aici serios de muncă. Asta deoarece, de la transmiterea memoriului său s-ar fi desfăşurat în Gorj patru ample verificări, ale acestui organism dar şi ale IGPR, toate avându-l în centrul pe Viorel Caragea, comandantul IPJ Gorj. 40 de poliţişti din Gorj ar fi dat, recent, cu subsemnatul în cadrul acestor anchete.

Omul de afaceri Mihai Rămescu de la Motru a intrat vineri la orele 18.00, în a doua sa grevă a foamei, tot în semn de protest împotriva comisarului Viorel Caragea, pe care îl acuză, în continuare, de abuzuri. Alături de Rămescu şi, de data aceasta, salariaţii firmei Ghiocela au intrat iar în grevă. Este vorba despre un fel de grevă japoneză numită însă de Rămescu drept “Ghiocela”, cu diferenţa că, de data aceasta, pe banderolele purtate de angajaţi pe mână, scrie şi ceva. “În semn de solidaritate cu mine, angajaţii mei vor avea câte o banderolă albă pe mână pe care scrie cu negru: <<Grevă Ghiocela II-Împotriva abuzurilor lui Salvador Caragea>>”, a declarat Rămescu. Aflat duminică în a treia zi de grevă, afaceristul a declarat că nimeni dintre oficiali nu l-a întrebat de sănătate, şi, nici de data aceasta, nu a fost monitorizat medical. “Nu s-a schimbat nimic, la acest capitol, faţă de prima grevă. Sunt însă obişnuit. Oricum, acum nu voi mai ieşi din această formă de protest până când Caragea nu va fi pedepsit”, a subliniat Rămescu.

Data protestelor în stradă, încă nestabilită
“Sunt dezamăgit de ministrul Radu Stroe pentru care am ieşit din prima grevă a foamei crezând în declaraţia sa, făcută la un post naţional de televiziune, că în 7 zile, maxim 10, va lua o hotărâre legată de plângerea mea la adresa lui Caragea. Cum Stroe nu şi-a respectat promisiunea am intrat iar în greva foamei. Nu voi ieşi din ea, de data aceasta, chiar dacă voi ajunge la spital. La prima grevă a foamei nicio persoană de la Ambulanţă, în 23 de zile, nu mi-a făcut un control medical şi nici măcar nu mi-a lua analize. Cu excepţia medicului meu de familie care m-a monitorizat în primele 7 zile, după care mi-a spus că dacă nu ies din grevă el nu îşi mai asumă riscul”, relata, vineri, Rămescu. Acesta a susţinut, de asemenea, că va face, din nou, protest la Motru, dar şi la Târgu-Jiu şi la Bucureşti, datele organizării acestor acţiuni nefiind, deocamdată, stabilite.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here