Pușcărie pentru traficanții de Xanax

809

Doi gorjeni trimiși în judecată anul trecut de procurorii DIICOT Craiova au fost condamnați acum definitiv la închisoare cu executare, Curtea de Apel Craiova fiind cea care a pronunțat verdictul final. Nicușor Lăutaru și Liviu Vasile și-au recunoscut faptele încă de la sfârșitul anului trecut în fața judecătorilor Tribunalului Gorj, unde au și primit pedepse cu executare. Ei au considerat însă pedepsele ca fiind prea “aspre”, deși Lăutaru este recidivist și e deja în spatele gratiilor pentru o altă pedeapsă, ambii contestând sentința de la Târgu Jiu. Anchetatorii au considerat și ei că inculpații meritau pedepse mai aspre și au formulat apel, acum magistrații de la Craiova respingând toate apelurile depuse la dosar. În acest caz a rămas în vigoare condamnarea dispusă la Târgu Jiu, cea care îi trimite pe inculpați după gratii, Lăutaru având pedeapsa cea mai mare, obținută prin contopirea tuturor condamnărilor dispuse împotriva sa.
“Contopeşte pedepsele în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 11 luni la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă cu închisoare, plus 1800 lei amendă, urmând ca inculpatul să execute 2 ani şi 4 luni închisoare şi 1800 lei amendă. Constată executată pedeapsa de 1800 lei amendă, urmând ca inculpatul să execute 2 ani şi 4 luni închisoare. (…) Condamnă pe inc. Vasile Liviu la 1 an şi 8 luni închisoare şi la 1 an pedeapsă complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C. pen. În baza art. 12 rap. la art. 3 alin.1 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 396 alin.10 C. pr. pen., condamnă pe acelaşi inculpat la 1 an închisoare şi la 1 an pedeapsă complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C. pen. În baza art. 38, 39 C. pen. contopeşte pedepsele în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 8 luni închisoare la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute 2 ani închisoare. Deduce din pedepse, detenţia pentru fiecare inculpat de la 26 VI-2015 la 18 IX-2015”, a stabilit instanța.
Magistrații au mai dispus confiscarea a peste 34.000 de comprimate de Xanax și a 590 de comprimate de Rivotril, precum și a 4000 de euro de la Nicușor Lăutaru. Cei doi condamnați erau implicați în traficul cu droguri spre Norvegia, medicamentele menționate devenind substanțe stupefiante după ce erau consumate în combinație cu alcoolul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here