Proteste anti-sărăcie, la Târgu-Jiu

1256

Protestele anti-sărăcie organizate de CNS Cartel Alfa au continuat și ieri, în țară, la Târgu-Jiu și Huneadoara.

Numărul participanților este unul destul de mic, în comparație cu gravele probleme cu care se confruntă întreaga societate. Din nefericire nu mai există niciun fel de voință din partea comunităților pentru demonstrații de anvergură și pare că resemnarea a pus stăpânire pe majoritatea categoriilor sociale. La mitingul de ieri ar fi trebuit să participle mii de oameni, fiindcă scumpirile alimentelor, a gazului și curentului electric afectează profund traiul românilor de zi cu zi. Nu s-a întâmplat asta, în schimb, mesajele sindicaliștilor au fost destul de puternice.

Cheamă la solidaritate
Liderul Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu a anunțat: ,,Caravana Anti-sărăcire, organizată de către CNS Cartel ALFA, a plecat de la Târgu-Jiu spre Râmnicu Vâlcea! CNS Cartel ALFA este pregătită de protestele de amploare care se vor desfășura în data de 20.10.2022 la București, Guvernul României!
participați cu toții! Dacă nu dăm dovadă de solidaritate soarta a milioane de români este pecetluită! Sărăcirea, îndurarea frigului și a întunericului ne va aștepta, sigur!
,,Ne vedem la protest, pe 20 octombrie 2022, în fața Guvernului României. Dacă nu vii pentru tine, fă-o pentru viitorul celor de care îți pasă!” – Cosmin Dorobanțu”, a scris public Alin Munteanu.

Restructurarea CEO își urmează cursul
Președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, lider care anunța că va veni în fața Prefecturii la mitingul anti-sărăcie, cu 250 de salariați ai CEO arată, practic, că protestele sunt absolute inutile, în contextul în care, pentru România, hotărăște altcineva. În fața unei astfel de situații, liderul a declarat resemnat: ,,Degeaba țipăm că politicienii ne fac bine, când ei urmăresc, în final, reducerea până la dispariție a companiei. Nu mai credeți în ipocrizie! Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu va mai putea fi renegociat pentru că statul român e o slugă care face ceea ce i se spune de la Bruxelles”. De asemenea, el a mai declarat pentru Radio Infinit că CEO se va închide de la sine, odată cu aplicarea legilor pensionării. ,,E un program de restructurare care-și urmează cursul, pentru că nu l-au dezmințit. Mai e și această trădare, adică dau iluzia că va fi bine, dar de fapt se amână puțin moartea companiei. CEO se va închide de la sine fiindcă nu o să mai aibă cine să lucreze. Majoritatea colegilor vor ieși la pensie. Și e foarte greu să formezi un coleg nou ca să poată să preia sarcina unui coleg vechi în meserie”, a mai spus acesta.
M.C.H.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here