Protestatarii Căminului Suseni, liniştiţi de conducerea DGASPC

456

Picture 032Luni dimineaţa, câţiva angajaţi ai Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni au declanşat un protest. Aceştia au refuzat să intre la lucru, supăraţi fiind pe decizia Curţii de Apel Craiova, care prin sentinţa dată îi oblică să returneze contravaloarea sporului de 75%.

Pentru a-i linişti pe protestatari s-a deplasat la Suseni şi Camelia Popescu, directorul executiv interimar al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Conducerea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) Suseni a fost luată prin surprindere, ieri dimineaţă, când s-a trezit cu un protest în faţa unităţii. Protestatarii erau membri ai sindicatului condus de Toma Breben. „A fost un protest spontan, de scurtă durată, pentru că noi lucrăm cu bătrâni şi nu ne permitem să-i lăsăm fără asistenţă prea mult timp. La protest a participat tot schimbul de azi, adică 20 de oameni. În total avem 146 de membri la nivelul DGASPC, dintre care 46 sunt la Suseni, unde în total sunt 70 de angajaţi”, a declarat Toma Breben, preşedintele Sindicatului Independent Suseni.

Se caută soluţii pentru protestatari

Motivul protestului de luni dimineaţa a fost teama de a înapoia sume de peste o sută de milioane lei vechi. „Oamenii au de dat înapoi peste o sută de milioane de persoană, pentru că aşa a decis instanţa, pierzând procesele la Curtea de Apel Craiova. La salariile de cinci-şase milioane cum vor putea da înapoi peste o sută de milioane? S-a promis că se caută soluţii. Deocamdată nu vor da banii înapoi, dar eu sunt sătul de promisiuni şi nu mai cred în ele”, a mărturisit Breben. Conducerea C.Î.A. Suseni a încercat să liniştească protestatarii, spunându-le că se vor căuta soluţii. La faţa locului s-a deplasat şi Camelia Popescu, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. „A venit şi doamna directoare Popescu şi le-a explicat oamenilor că se vor căuta soluţii pentru ei. Deocamdată s-au calmat spiritele şi după aproximativ o oră de protest ei au intrat la lucru”, precizează Stelian Luca, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. Reprezentanţii DGASPC le-au promis protestatarilor că nu li se vor reţine din bani. „Nemulţumirea a fost provocată de teama că li se va opri din bani. Cert este că nu se va întâmpla acest lucru”, a confirmat Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt al DGASPC Gorj.

Sindicatul Independent Suseni, la negocieri cu DGASPC

Ca urmare a protestului spontan declanşat luni la C.Î.A. Suseni, preşedintele Sindicatului Independent Suseni a fost invitat la negocieri cu conducerea DGASPC Gorj, în vederea identificării de soluţii pentru rezolvarea problemelor sindicaliştilor. Dacă nu se vor găsi soluţii, membrii sindicatului sunt pregătiţi să înceapă noi proteste, mult mai de amploare. „A rămas să mergem la o negociere cu conducerea unităţii, să găsim soluţii pentru a ajuta oamenii. Dacă nu vom cădea de acord vom protesta din nou şi vom încerca să facem un protest mai de amploare. Până la urmă trebuie să se rezolve problema oamenilor, altfel nu se poate”, a spus Toma Breben, preşedintele Sindicatului Independent Suseni.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here